8 voci de legendă ale muzicii internaționale

0
1134

Poate că unii dintre voi sunt prea hipnotizați de tot ce este acum cool în materie de muzică, iar topurile de la radio sunt însușite ca fiind propriile preferințe muzicale. Din această cauză, m-am gândit să aduc în discuție artiști, care deși nu mai sunt printre noi, vocile lor și-au lăsat amprenta în lumea muzicii și sunt, încă, neegalați. Am făcut un top format din 8 voci nemuritoare, 8 legende care dăinuie și în prezent.

Ca să descoperim pe îndelete vocile și muzica de calitate, haideți să le ascultăm!

1. Doris Day

Încep cu o excepție a listei, deoarece Doris Day este încă printre noi, însă o astfel de voce nu poate fi ignorată. Probabil puțini sunt cei care încă o mai ascultă pe Doris Day, însă merită fiecare sunet. Activistă pentru drepturile animalelor, actriță, dar în principal cântăreață, Doris Day s-a lansat în muzică în 1939. Primul său hit: „Sentimental Journey”, a apărut în anul 1945, și de atunci artista a evoluat considerabil. Oricine ar asculta piesele ei, va observa vocea ei specială și stilul ei unic.

2. Ray Charles 

Cine nu îl iubește?! Un munte de talent, Ray Charles a fost un cântăreț american, muzician și totodată compozitor de piese. Cunoscut și sub denumirea de „The High Priest of Soul”, artistul și-a împărtășit talentul peste tot în lume, în ciuda faptului că era orb. Piesele „I’ve got a woman” și „Hit the road Jack”, compuse chiar de artist, care chiar și astăzi ne cheamă pe ringul de dans, sunt doar două dintre hiturile lui Ray CharlesAcesta a activat 54 de ani și a decedat la 73 de ani din pricina unei vieți dezorganizate, însă vocea sa dăinuie până în zilele noastre.

3. Edith Piaf 

Cine? Poate nu îi știați numele, însă vocea ei sigur o veți recunoaște. Edith Piaf a fost o cântăreață din Franța și, totodată, actriță. Datorită talentului său actoricesc, artista era foarte expresivă în muzică și reușea să transmită emoții dincolo de limite. Chiar dacă nu a trăit mai mult de 47 de ani, aceasta a avut suficient timp cât să lase un gol,  la momentul dispariției, în lumea muzicii internaționale, care nu a fost umplut până acum.

4. Frank Sinatra

Toți cei care aud numele Sinatra știu că trebuie să vorbească la superlativ, însă câți cunosc muzica lui sau îl ascultă pe artistul Frank Sinatra? Ceva mă face să am dubii, dar totuși, trebuie să spun că Francis Albert Sinatra nu a fost numai cântăreț, ci și actor, director și producător de film. Cariera lui solo a început la mijlocul anilor ’40, și tot atunci a început să uimească prin vocea puternică și prezența galantă. Artistul a decedat la vârsta de 82 de ani, iar anul acesta se vor împlinii 100 de ani de la nașterea lui. Din playlist-ul cu Sinatra nu trebuie să lipsească piesele „New York”, „Can’t take my eyes off you” , „My way” și „Summer wind”.

5. Demis Roussos 

Demis Roussos a fost un cântăreț de origine greacă care și-a început cariera solo în 1970, până atunci fiind membru al trupei  „Aphrodite’s Child”. Pe parcursul carierei, artistul a vândut 60 de milioane de albume în întreaga lume, iar acum un muzeu din Olanda îi poartă numele. Vocea sa frapa prin vibratoul specific timbrului său sensibil, fiind întregită de piese ce cântă iubirea.

6. Whitney Houston 

Clar nu putea să lipsească cântăreața, actrița, producătorul și modelul Whitney Houston. Cunoscută pentru vocea sa deosebit de puternică și unică, Whitney Houston a fost intitulată de Guinness : „Cea mai premiată femeie din toate timpurile”. Aceasta a decedat la vârsta de 48 de ani din cauza dependențelor nesănătoase. Însă, Whitney este cântăreața de muzică pop cu cele mai mari vânzări de până acum, aproximativ 200 de milioane de albume. O asemenea voce trebuie ascultată!

7. Freddie Mercury 

Freddie Mercury a fost binecunoscutul solist al trupei rock: „Queen”. Excentric și ieșit din tiparele anilor ’70, artistul era apreciat pentru cele 5 octave din glasul său ce îl ajutau să cânte orice piesă, indiferent de dificultatea acesteia. Freddie Mercury a murit la vârsta de 45 de ani, de Sindromul Imunodeficienței Dobândite (SIDA), fiind totodată cunoscut pentru orientările sale sexuale.

8. Michael Jackson

Credeați că am uitat de regele muzicii pop?! Nici gând! Am vrut să păstrez suspansul. Ei bine, Michael Jackson nu are nevoie de prezentări, fiind destul de bine cunoscut în rândul tinerilor. Actor, interpret, producător, dansator și compozitor, Michael Joseph Jackson și-a uimit publicul prin aparițiile lui mai mult decât originale și prin vocea inegalabilă. Trilurile lui sunt binecunoscute de toată lumea, iar piesele lui cântă și acum în căștile tinerilor.

Știu că topul ar trebui să fie mult mai lung, încât să ne trebuiască o zi întreagă să îl parcurgem, căci omenirea a avut grijă să ne dea talent cu carul, însă nu voi ezita să revin cu alt top și cu alte voci ce și-au marcat perioada în materie de muzică. Până atunci, cred că v-am oferit un playlist destul de consistent. Enjoy!

Sursă poză: christianitymalaysia.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.