Ştiaţi că…

  1. Se pare că până în secolul al XVII-lea morcovii erau mov, albi sau galbeni, până când au început să fie cultivaţi în Olanda, formând o combinaţie dintre cele trei tulpini.
  2. Mirosul dat de usturoi după ce îl mâncam este, de fapt, datorat acidului sulfuric din compoziţia sa ce activează nişte bacterii din această cavitate care sunt emanate şi prin pori.
  3. Cel mai mare preparat dintr-un meniu se găseşte la nunţile beduinilor şi se prepară astfel: cămila este umplută cu o oaie, oaia este umplută cu pui, puii sunt umpluţi cu peşte şi peştii sunt umpluţi cu ouă, rezultând cămila la rotisor.
  4. Prin aluzie la o mână omenească, un mănunchi de banana este numit o mână, ceea ce face o banana un deget de la mână.
  5. Dacă vă puteţi imagina cum arată mâinile când vă rugaţi, veţi înţelege de ce covrigii au la bază această poveste. Un călugăr Italian îi folosea pentru a-şi determina elevii să înveţe Sfânta Scriptură,  din acest motiv au rămas cunoscuţi drept mită.
  6. Unele alimente, pe care le considerăm legume sunt de fapt fructe. Prin urmare, castraveţii, ardeii, dovleceii şi roşiile sunt fructe, deoarece acestea conţin seminţe, care sunt plantate pentru a ieşi produsele pe care le consumăm.
  7. Migdalele fac parte din familia caiselor şi vom şti acest lucru în momentul în care mâncăm o caisă şi ne uităm la sâmburele ei.

 

Sursa: gustos.ro

 

 Alexandra Mihai

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here