„ACADEMIA INSECTA” la Muzeul Grigore Antipa

0
86

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani la „ACADEMIA INSECTA”, un modul al Școlii de Vară de la Antipa susținut de Andreea Cătălina Drăghici, specialist al muzeului. Cursurile vor debuta luni, 9 iulie 2018 începând cu ora 10:15 în Sala Atelier de la Etajul Muzeului.

În cele cinci zile ale „Academiei”, copiii vor primi răspuns la întrebări despre insecte și rolul lor în ecosistem și vor afla cum de noi trăim astăzi într-o adevărată Eră a Insectelor. Micuții participanți vor afla, printre altele, ce rol are lumina produsă de licurici, cum reușește gândacul bombardier să pulverizeze un lichid fierbinte și toxic asupra inamicului sau care este avantajul folosirii speciilor de insecte în combaterea biologică în defavoarea pesticidelor. Totodată, vor învăța și câteva noțiuni de entomologie medicală și vor afla, de exemplu, că insectele sunt vectori patogeni în unele boli.

Micuții entomologi vor avea posibilitatea să observe cu ajutorul microscopului cât de variată și de complexă este lumea insectelor, vor efectua studii entomologice pe materialul colectat prin tehnici științifice, vor observa prin intermediul unui terariu comportamentul insectelor vii în diferite stadii de viață și vor elabora raportul de teren.

Copiii vor beneficia de asemenea de câteva vizite ghidate în expoziția temporară de fluturi tropicali vii deschisă în sera din grădina Muzeului iar la finalul „Academiei” vor pleca acasă cu un mini insectar!

Puteți afla mai multe detalii despre Școala de Vară de la Antipa accesând pagina de web www.antipa.ro, sau pe pagina de facebook a Muzeului „Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa, iar dacă sunteți interesați să vă rezervați un loc, o puteți face trimițând un email pe adresa info@antipa.ro sau sunând la telefonul 021.312.88.26.

Programările se fac în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare/ modul este de 150 lei/copil sau 250 lei/2 frați.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.