Corul Madrigal concertează în Oradea cu ocazia Festivalului „European Music Open”

0
180
Corul Madrigal afis

Duminică, 24 iunie, Corul Madrigal dirijat de Anna Ungureanu,va concerta în închiderea Festivalului „European Music Open”.Evenimentul va avea loc pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea, de la ora 19:00. Festivalul are loc în perioada 19 – 24 iunie 2018 și se află la cea de a treia ediție, fiind organizat de Asociaţia pentru promovarea turismului în Oradea și în Regiune, alături de Primăria Municipiului Oradea.

Cu un palmares impresionant de lucrări corale interpretate, în anul aniversar Madrigal 55, celebrul cor își propune să încânte publicul orădean cu un repertoriu inedit. În program vor fi incluse lucrări variate din punct de vedere stilistic atât din perioada Renașterii, cât și din cea modernă. De asemenea, Corul Madrigal va cânta și piese reprezentative din creația românească.

În calitate de reprezentant și ambasador cultural al României, în anul 2018, Corul Madrigal celebrează atât 100 de ani de la Marea Unire cât și 55 de ani de activitate concertistică neîntreruptă printr-o serie de evenimente internaționale. În aprilie a susținut un concert la British Museum, în Londra, urmând ca la finalul lunii iunie să concerteze în Portugalia. Va urma un turneu în Franța, Serbia iar luna decembrie va debuta cu un concert în Catedrala Saint Pierre din Geneva, Elveția.

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.