Opereta “Liliacul” aduce publicului două premiere

0
59

Pe 30 martie, de la ora 18:30, Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” pune în scena Sălii Mari a Palatului Național al Copiilor opereta “Liliacul” de Johann Strauss – fiul.

Invitat la conducerea muzicală a spectacolului este GianPaolo Mazzoli – compozitor și director al Institutului Superior de Studii muzicale “L. Boccherini” din Lucca, Italia. “Este o onoare pentru noi să avem alături un muzician cu o asemenea reputație. Ne bucurăm că GianPaolo Mazzoli a acceptat invitația noastră. Atât orchestra cât și artiștii din spectacol beneficiază zilele acestea de experiența pe care ne-o împărtășește din plin. Sperăm ca publicul să aprecieze calitatea interpretării muzicale, calitatea spectacolului.” – Bianca Ionescu-Ballo – director general.

Rolul prințului Orlofsky va fi interpretat de Cristina Trandafir – câștigătoarea premiului special în cadrul concursului intenațional “Titta Ruffo” 2017, din Italia. “Este prima dată când mă alătur echipei Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” și sunt emoționată și motivată. Este și prima oară când interpretez acest rol și îmi doresc să am o prestație care să fie la înălțimea echipei cu care lucrez și, desigur, să placă publicului nostru.”

Liliacul” (în germană, „Die Fledermaus”) este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874.

Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”.

Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.startickets.ro și în reţeaua de magazine Startickets.ro:

B-dul Tineretului Nr. 8 – 10, Casa de bilete a Palatului Naţional al Copiilor, Bucureşti

Calea Dorobanţi nr. 62, apt. 5

Mai multe detalii legate de spectacolele noastre găsiți pe: www.opereta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.