miercuri, noiembrie 29, 2023
Recrutare IQool
AcasăLifeStyle6 tipuri de bătrâni de pe Facebook

6 tipuri de bătrâni de pe Facebook

6 tipuri de bătrâni de pe Facebook

Neavând foarte multă activitate, stau pe Facebook, noul Dumnezeu. Am observat cu spiritul meu de sociolog câteva tipuri de utilizatori ai rețelei. Nu am vrut să mă bag deocamdată la marea masă a Facebook-iștilor, ci doar la utilizatorii mai în vârstă și am făcut o listă cu tipologiile lor. Cred că îi aveți și voi și îi puteți repera din descrierile mele.

1. Părintele (mama/tata)

Cred că este cel mai cunoscut tip de personaj de pe Facebook care să se încadreze în segmentul acesta de vârstă. Nu îţi dai seama cum au ajuns să îşi facă cont pe o astfel de rețea socială, însă au reuşit. Din acel moment, dacă ai ghinionul să fii prieten pe Facebook cu maicăta sau taicătu, deja nu mai poţi să faci nimic. Unde ieşi, cu cine ieşi, ce bei, ce mănânci, totul se află. Un check-in dat fără să ştii te poate distruge în sensul că poate i-ai zis maicătii că nu ieşi pe nicăieri în seara respectivă şi că te pui pe învăţat pentru examen.

Nu au multe poze, iar cele pe care le au sunt de o proastă calitate. De obicei sunt selfie-uri ratate. Dacă este femeie, atunci la cover sigur va avea flori sau, mai grav, o poză cu tine. Nu ratează niciodată să comenteze la pozele tale cu: „Băiatul meu drag. Să vă distraţi frumos!” sau „Ce frumoşi sunteţi!”.

2. Tipul motivaţional

Este de obicei femeie. Dacă o să arunci o privire în feed-ul ei o să vezi postate articole gen: „Să fim mai buni ca să schimbăm lumea”, „Cum să slăbeşti 5 kg în 3 zile” sau poze de la Poptamaş. Are ceva mai multe poze faţă de tipul de mai sus şi sunt ceva mai profi realizate, însă îşi dă like singur/ă.

hio

3. Cocalarul bătrân

Este de obicei bărbat. Are poze pe care nu le poţi privi și o părere extraordinară despre el, ba chiar încearcă să te înveţe cum să îţi trăieşti viaţa prin citate motivaţionale. Evident, nu îi dă nimeni like. Doar el câteodată simte nevoia să îşi dea un like sau primeşte de la câte o piţipoancă bătrână (un alt tip despre care o să vorbim). Cele mai tari sunt comentariile pe care le dă, de exemplu: „Ce mumoasă ejti!”, „Cum de dormi tu singurik?”. Este un bărbat singur în majoritatea cazurilor şi îi place mult să apară în social media. Se place pe el și participă la toate concursurile.

enhanced-25619-1390941625-10

4. Piţipoanca 40+

Are aproximativ 10 albume de fotografii, majoritatea în aceeaşi poziţie. De obicei este divorțată şi încearcă să se reinventeze. Nu arătă foarte rău, însă pozele nu sunt chiar cele mai reuşite. Îşi dă mereu like la propriile poze. Acceptă majoritatea cererilor de prietenie, 80% venite de la tipi gen cocalarul bătrân. Are câte 200, 300 de like-uri la fiecare poză, fapt ce le enervează pe piţipoancele tinere, noua generaţie. Menţionez că este singura tipologie care a avut HI5 înainte.

jop

5. Profesorii/foştii profesori

Li se pare cool să fie şi ei în online. Nu știu cât reuşesc să fie. Unii sunt OK în social media. Dacă sunt foşti profesori, îi priveşti cu detaşare şi ţi se par fun, însă dacă încă sunt profesorii tăi, trebuie să ai grijă la postările tale. Primesc like-uri forţate de la elevi (vezi şi articolul Motivatiile din spatele like-urilor)

6. Bătrânul/Bătrâna OK

Este discret/discretă în ceea ce priveşte activitatea pe Facebook. Atunci când postează, postează lucruri interesante. Are poze decente, nu îşi dă like singur/ă şi apreciază chestiile mişto de pe Facebook. Totuşi, nu îţi doreşti ca acest tip să fie părintele tău, pentru câ tu ai putea deveni mai cocalar decât el.

Sursa foto: BuzzFeed

Vlăduț Sasu
Vlăduț Sasu
Sunt o persoană optimistă şi dornică să afle lucruri noi. Îmi place să scriu şi să îmi exprim părerile despre subiectele de actualitate. Consider că tinerii sunt principalii vectori ai schimbării în societatea romanescă şi că viitorul acestei ţări este în mâinile lor. În rest, sunt un tânăr cât se poate de normal cu preocupări specifice vârstei. Îmi dau seama când fac greşeli şi încerc să nu le mai repet.
RELATED ARTICLES

Most Popular