sâmbătă, octombrie 16, 2021
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internship6 canale YouTube unde poți învăța gratuit o limbă străină

6 canale YouTube unde poți învăța gratuit o limbă străină

Cunoașterea unei limbi străine este un must-have în secolul XXI, pentru cei care iți doresc să profite de toate oportunitățile care le ies în cale. Studierea unei limbi străine nu îți asigură doar note bune la facultate, ci constituie un atu pentru viitorul tău, aducându-ți avantaje atât în dezvoltarea personală, cât și în construirea unei cariere de succes.

Pe o parte, cunoașterea unei limbi străine te va ajuta să îţi extinzi orizonturile culturale. Vocabularul tău se va mări pe măsură ce înveţi tot mai bine o limbă nouă, creierul tău fiind stimulat în permanenţă.

S-a demonstrat că stăpânirea unei limbi străine duce şi la îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere a limbii native, si asta pentru că în timpul procesului de învăţare a unei limbi străine eşti determinat să îţi studiezi şi propria limbă, deoarece asimilarea unei limbi noi se face în baza comparaţiei cu vocabularul şi regulile limbii native. Deci orice limbă străină se învaţă prin metoda comparaţiei (se compară limba ţintă cu limba sursă), pentru a putea fi însuşită logic şi temeinic.

De asemenea, oamenii de știință afirmă că studierea unei limbi străine sporește creativitatea, dezvoltând abilitățile de multitasking  și capacitatea de a memora.

Pe de altă parte, stăpânirea a cel puţin o limba străină îți va aduce o mulțime de beneficii în călătoriile tale, mai ales din perspectiva comunicării cu toți cei pe care îi întâlnești în drum. Vei putea să te descurci excelent într-o ţară străină, să ai acces la slujbe în străinătate, iar în ţară, să aspiri la joburi bine plătite, care presupun folosirea limbii străine respective. La toate acestea se adaugă deplasările, în interes de serviciu, în afara ţării.

Însă cum înveți o limbă străină?

O variantă ar fi cursurile private, însă acestea sunt costisitoare şi în unele cazuri poate fi complicat să le frecventezi.

În prezent foarte multă lume optează pentru studierea limbilor străine acasă, cu propriile forţe, datorită numeroaselor metode de învăţare ce ni se propun online.

Una dintre modalităţi sunt canalele Youtube, cu ajutorul cărora poţi învăţa o limbă străină de la zero. Mai jos îți prezint o listă cu cele mai cunoscute și apreciate astfel de canale, unde poți studia gratuit limba pe care o dorești.

1. Babbel – prezintă videoclipuri în care limbile străine pot fi învățate combinând metodele clasice de predare cu metodele moderne (tehnologice) de prezentare a cursurilor. Lecțiile interactive oferite de acest canal te vor ajuta să îți îmbunătățești gramatica, vocabularul și pronunția într-un timp scurt. Aici puteți învăța engleză, franceză, spaniolă, italiană, portugheză, suedeză, norvegiană, indoneziană, olandeză, poloneză, rusă, turcă, daneză și germană.

2. Innovative Language Learning – canalul conține peste 100 de serii de cursuri de învățare, cele mai multe dintre ele axându-se pe cuvinte și expresii uzuale, care să te ajute să te descurci fără probleme atunci când vei dori să vizitezi o țară străină. Aici puteți învăța engleză, franceză, spaniolă, italiană, chineză, japoneză, bulgară, olandeză și arabă.

3. Easy Languages – un mod mai inedit de învățare a unei limbi străine prin intermediul unor interviuri, făcute pe stradă, cu persoane din diverse țări ale lumii. Videoclipurile sunt subtitrare atât în limba engleză, cât și în limba originală, iar pe lângă partea educativă de învățare a limbii, acestea promovează și cultura locală. Aici puteți învăța engleză, franceză, germană, spaniolă, greacă, japoneză, rusă, filipineză, arabă, olandeză, italiană, africană, portugheză, norvegiană, poloneză, malay, tailandeză, vietnameză, turcă și încă alte câteva limbi străine.

4. The Travel Linguist – conține peste 100 de serii de cursuri de învățare, cele mai multe dintre ele axându-se pe cuvinte și expresii uzuale, care să te ajute să te descurci fără probleme atunci când vei dori să vizitezi o țară străină. Aici puteți învăța tailandeză, turcă, rusă, poloneză, portugheză, spaniolă, ebraică, indoneziană, italiană, japoneză, cehă, greacă și franceză.

5. Benny Lewis – limbi străine poți învăța și de la Benny Lewis, un pasionat de călătorii și de învățarea unor limbi străine noi. Acesta călătorește în diverse țări ale lumii și realizează diverse videoclipuri documentare despre cultura și stilul de viață al oamenilor din locurile vizitate. Pe lângă partea documentară, Benny Lewis realizează și videoclipuri cu lecții de învățare a limbii țării în care a călătorit. Aici aveți posibilitatea de a asimila limbi străine, cum ar fi engleză, franceză, spaniolă, sistemul american de limbaj al semnelor (ASL), portugheză, italiană, irlandeză, germană și olandeză.

6. Expert Village – Aici puteți învăța doar sistemul american de limbaj al semnelor (ASL), în măsura în care sunteți interesați de un astfel de sistem de comunicare.

 

 

Sursă foto:www.oratorica.md

Sursă video: YouTube

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular