Șapte țări europene oferă educație gratuită pentru colegii și universități

  0
  325
  țări europene oferă educație gratuită

  Șapte țări europene oferă educație gratuită pentru colegii și universități. Cu siguranță tuturor ne-a trecut prin minte ideea de a studia în altă țară. La 18 ani, această idee pare o adevărată aventură.  Însă, mulți tineri au rămas dezamăgiți în urma aflării taxelor de studii din anumite metropole europeene deoarece prețurile pentru studiile de calitate sunt într-o continuă creștere. Astfel, unii tineri poate au rămas cu regrete în România, în timp ce alții care au avut noroc au plecat la universitățile de top din Europa.

  Ei bine, pentru cei care își doresc să obțină o diplomă recunoscută în întreaga lume, este bine de știut că șapte țări europene oferă educație gratuită pentru colegii și universități. Mai jos vei găsi o listă cu aceste țări în care cine știe… poate că într-o zi chiar vei studia.

  Care sunt cele șapte țări europene care oferă educație gratuită?

  Estonia

  țări europene oferă educație gratuităEstonia este situată în Europa de Nord, învecinându-se cu Rusia, Letonia, Golful Finlandei și cu Lacul Peipus. Este o țară atractivă în ceea ce privește nivelul de dezvoltare și modernizare.

  În Estonia, unele programe de licență și masterat sunt gratuite pentru tinerii străini, iar programul de instruire este de asemenea, gratuit. În ceea ce privește programele de doctorat, acestea sunt categoric oferite pe gratis.

  Danemarca

  țări europene oferă educație gratuităRegatul Danemarcei este una dintre cele mai renumite țări din UE, ce oferă gratuit programe de studii. Situându-se în Europa de Nord, Danemarca este cunoscută drept țara cea mai fericită din lume, o țără a zâmbetelor și a oamenilor frumoși, în care nu ai cum să fii trist.

  În ceea ce privește educația, aceasta oferă învățământ superior gratuit rezidenților din UE și Elveția, în timp ce studenții din alte țări trebuie să-și plătească taxele de școlarizare.

  Finlanda

  țări europene oferă educație gratuităFinlanda este o altă țara din partea de nord a Europei ce oferă educație gratuită. Fie că este vorba de colegiu, program de licență, master sau doctorat, nu se vor cere taxe de școlarizare studenților din UE.

  Hmm.. nu vi se pare o idee bună să studiați în țara lui Moș Crăciun?

  Slovenia

  țări europene oferă educație gratuităPentru a obține o diplomă în Slovenia, se plătește o taxă în funcție de proveniență și totodată și taxele de instruire. Pentru toți cetățenii din Slovenia și rezidenții Uniunii Europene însă, este totul gratis.

  Norvegia

  țări europene oferă educație gratuităÎn Norvegia regulile sunt simple: educația în toate universitățile de stat este gratuită, indiferent de domeniul pe care doriți să îl studiați.  Cu toate acestea, studenții urmează să plătească o taxă obligatorie de semestru între 300-600 NOK (35-72USD), taxa oferă acces la multe beneficii, iar dacă nu este achitată nu puteți participa.

  Slovacia

  țări europene oferă educație gratuităÎn Slovacia, majoritatea universităților sunt universități de stat care oferă programe gratuite de educație. Cu toate acestea, există o limitare pentru studenții internaționali, în cazul în care studiați o durată mai mare decât cea normală, veți fi obligat să plătiți 1400 EUR pe an.

  Turcia

  Turcia, țară aflată 97% în Asia de Sud-Vest și 3% în Europa, este una dintre țările care oferă un grad de colegiu gratuit în funcție de programul universitar și de originea studentului. În Turcia, universitățile oferă educație gratuită pentru studenții care pot promova examenele cu un scor excelent.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.