duminică, iulie 14, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăConcerte si muzicăProgramul Restaurantului Elisabeta in perioada 5.11-19.11

Programul Restaurantului Elisabeta in perioada 5.11-19.11

Restaurantul Elisabeta a pregătit o seară minunată de jazz, prin “New Vegas”, un two-man show proaspăt intrat pe scena jazz/swing din Romania. Format din doi soliști profesioniști de excepție, Petru Călinescu și Maximilian Muntean, concertul promite un ”mood” de peste ocean, ambii venind cu o dragoste autentică pentru repertoriul “Great American Songbook” (popularizat, printre mulți alții, de soliști celebri, cum ar fi Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Bennett și Ella Fitzgerald). Un concept exclusiv, cu accent pe eleganță și bun gust – un omagiu care transpune publicul direct in anii ’40 si ’50.

Petru Călinescu a absolvit LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), sub îndrumarea lui Sir Paul McCartney, iar Maximilian Muntean a terminat Școala de Artă București. Amândoi au o vastă experiență în concerte și showmanship, atât în România, cât și în străinătate. Au participat de asemenea la Concursul Eurovision 2013, ajungând până în semifinala fazei naționale.

Foști colegi de școală generală, cei doi s-au regăsit după ani de zile și formează acum “New Vegas”, un duo-spectacol care își propune să captureze dragostea pentru un repertoriu nemuritor și care aduce din nou în prim plan muzica bună de altădată.

Următoarea seară minunată pregătită pentru dumneavoastră va fi una de comedie,  reprezentată de ”Crimă la Howard Johnsons”. Spectacolul promite râsete copioase și distracție pe cinste. Autorii textului sunt Ron Clark și Sam Bobrick, iar regia este semnată de Marius Gîlea. Actorii, Alexandra Ioniță, Conrad Mericofer, și Marius Gîlea dau viată acestei comedii pline de situatii neprevăzute și neașteptate, abordarea este una tipică stilului american. Energie bună, umor de calitate, și actori remarcabili! O cameră de hotel… intenții criminale. Cine este victima și cine este criminalul? Dar când rolurile se inversează? Vă așteatpă un spectacol în care întâmplările incredibile și umorul actorilor vă vor face să râdeți pe săturate!

Totul se desfășoară  în perioada interbelică, iar reperul central al piesei este clasicul triunghi conjugal, soțul, soția și amantul. Miza este o tentativă de crimă, iar locul ­­– o cameră a Hotelului Howard Johnson. Planul de desfășurare  pare simplu și rapid: atragerea victimei într-o cursă și lichidarea ei, pentru ca cei doi făptași să poată trăi fericiți, până la adânci bătrâneți. Numai că, desigur, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la…hotel.

Arlene (Alexandra Ioniță) este mai tânăra și atrăgătoarea soție a lui Paul Miller (Marius Gîlea), un invidid anost, liniar, corect, limitat și insipid, dar iremediabil și orbește îndrăgostit de consoarta sa.

Fire zburdalnică și pătimașă, Arlene îl cucerește pe Mitchell (Conrad Mericoffer), dentistul familiei, cei doi devenind amanți. Îmbătați de amorul interzis, aceștia încep să își dorească libertate de exprimare și de aceea plănuiesc să îl elimine pe Paul. Cum aleg să facă acest lucru? Îl convoacă într-o cameră de hotel, cu intenții criminale. Acolo, însă, planul lor eșuează, situația scapă de sub control, iar fiecare dintre ei este pus atât în postura de victimă, cât și în cea de criminal. Totul culminează cu momentul în care amantul și soțul află de existenta unui al treilea bărbat în viața femeii pe care o iubesc.

Seara următoare, pentru prima dată la Restaurant Elisabeta, pregătim un spectacol de excepție, “Michelle”, un nou concept, în cadrul căruia va fi inclus și un meniu, pe lângă evenimntul propriu-zis. O adaptare după bestseller-ul american “Un apartament la Paris” de Michelle Gable, șarmul și tensiunea sunt definitorii pentru acest one woman show.

Maria Magdalena Chihaia, actrița în jurul căruia va gravita întregul spectacol, va evolua pe scena restaurantului cu profesionalism și farmec, dedublându-se între două personaje, dansând, cântând, totul pentru a vă transpune într-un spațiu și timp interbelic, unic. Așadar, prin acest spectacol se redă dubla personalitate a personajului, îmbinate într-un mod armonios prin teatru și dans. Michelle prezintă personajul, care pe ea a marcat-o foarte mult și în care se regaăsește întru totul, crezând chiar că a fost ea însăși într-o viață anterioară. Marthe este o binecunoscută demimondentă de la Paris, care a sucit mințile celor mai importanți bărbați din înalta societate și le-a făcut invidioase și chiar geloase pe partenerele și pe soțiile acestora.

Emilia Pirscoveanu
Emilia Pirscoveanu
” Un om care dobândeşte capacitatea de a intra în deplină posesie a propriei sale minţi poate să ia posesia oricărui alt lucru, pe care este îndreptăţit să-l posede”. Dale Carnegie
RELATED ARTICLES

Most Popular