Viața la capitală. Ghidul studentului de anul întâi

0
155
Ghidul studentului de anul întâi

Ghidul studentului de anul întâi. Luna octombrie, este o lună a schimbărilor pentru mulți dintre noi, însă mai ales pentru studenții bobocei care tocmai s-au instalat în București. Începerea cursurilor, aglomerația, mijloacele de transport… cu siguranță toate acestea le dau bătăi de cap proaspeților studenți care încearcă să se acomodeze cu viața din capitală.

Ei bine, dragilor, viața voastră se va schimba semnificativ începând cu această lună. Se va schimba în bine, bineînțeles. Veți cunoaște oameni noi, veți descoperi locurile frumoase ale capitalei și vă veți bucura de viața de student. Garantat!

Știu la prima impresie, Bucureștiul pare agitat și trist. Poate nu vă așteptați să dați peste atâția oameni frustrați în tramvai sau să faceți o oră până la facultate. Însă, cu siguranță vă veți obișnui după prima lună.

Pentru  a vă veni în ajutor, ne-am gândit că ghidul studentului de anul întâi ar trebui să vă fie util în primele zile ale studenției voastre. Îl găsiți în continuare.

Ghidul studentului de anul întâi

1. Transportul și aglomerația

Bun venit la bord! Ei bine, fie că este vorba de metrou sau de mijloacele de transport RATB, veți observa că uneori aglomerația depășește orice limită. În orele de vârf ți se va părea că nu ai loc în mașină, însă te sfătuim să-ți faci curaj și să intri, altfel riști să mai ajungi acasă.

Adevărul este că aglomerația și traficul nu prea pot fi evitate în București. De aceea trebuie să te încarci cu o căruță de răbdare.

Ghidul studentului de anul întâiO dată ce ai primit legitimațiile de transport de la facultate, fă-ți abonament la METROREX sau RATB, vei economisi astfel bănuți și nu vei mai sta cu grija cartelelor prin buzunar.

Ai grijă cu taximetriștii, cel mai bine comanzi de pe aplicație. O să te mire, însă în parcările special amenajate pentru taxiuri sunt cei cu prețurile cele mai mari. O altă variantă este Uber sau Taxify.

2. Oamenii din București

Vei observa că bucureștenii sunt stresați și agitați. Ei bine, cei care se adaptează la viața de aici, își vor însuși automat acest ritm alert de viață. Cu toate acestea, vei întâlni și persoane liniștite sau turiști simpatici care te vor binedispune.

De asemenea, cel mai mare avantaj al vieții la capitală este faptul că aici sunt o mulțime de oportunități și evenimente faine. Profită de asta!

3. Voluntariatul

Dacă ești genul de persoană activă, care își dorește să mai facă și altceva pe lângă facultate, cu siguranță înscrierea într-un ONG îți va prinde tare bine. În București sunt multe ONG-uri studențești, vei auzi de ele prin facultate. Găsește ceva pe placul tău și nu ezita să aplici, vei găsi oameni faini de la care vei avea de învățat.

Ghidul studentului de anul întâi4. Biblioteci, anticariate și locuri faine din capitală

Le vei descoperi în timp pe toate. Ceea ce-ți recomandăm este să nu stai prea mult pe la cămin luna asta, ci să ieși să descoperi Bucureștiul. Ia-l la pas mărunt, plimbă-te prin parcuri, petrece timp în cafenele cu o carte în mână, ieși cu noii colegi, împrieteniți-vă și bucurati-vă de acești ani.

Ghidul studentului de anul întâiLocuri recomandate de noi găsești și aici.

Enjoy!

sursa foto: metropotam.ro, timp-liber.acasa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.