vineri, mai 24, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyle5 trucuri pentru a găsi informația dorită pe Google

5 trucuri pentru a găsi informația dorită pe Google

 

5 trucuri pentru a găsi informația dorită pe Google

 

5 trucuri pentru a găsi informația dorită pe GoogleCe ne-am face fără îndrăgitul nostru Google? Toată viața noastră a ajuns să aibă la bază mediul virtual, ceea ce înseamnă că în mare parte avem acces la informații de tot felul prin intermediul internetului. Următoarele trucuri nu vor face decât să faciliteze o mai bună navigare pe Google și ne vor ajuta să economisim din timpul pe care l-am fi pierdut, cu siguranță, dând scroll în căutarea răspunsului dorit.

1. Nu ești sigur de informație? 

Uneori, nu suntem siguri dacă am reținut întru totul informația sau chiar numele cu care dorim să începem căutarea. Soluția indicată de noi este să folosiți potențiale variații ale informației pe care doriți să o accesați, utilizând simbolul „|” sau chiar prepoziția „sau”/„or” (cum majoritatea accesează cu precădere informația în limba engleză). Apoi, vă va fi mult mai ușor să selectați informația care se apropie cel mai mult de ceea ce vă interesează.

De exemplu: Nu mai știți ce artist cântă melodia X? Scrieți numele artiștilor între care oscilați folosind trucul de mai sus și adăugați, pentru a spori găsirea informației dorite, o parte din versurile pe care vi le amintiți.

2. Folosește sinonime

Limba noastră este bogată în sinonime și acest aspect ne poate ajuta mult atunci când accesăm informația online. Dacă doriți să căutați informații bazate pe un anumit subiect în mod predilect, utilizați „~”. Astfel, Google vă va arăta în rezultate informațiile principale axate pe cuvântul evidențiat cu ~.

De exemplu: dacă veți căuta structura „healthy ~food”, veți obține informații bazate pe principiile stilului de viață sănătos, rețete etc.

3. Caută direct în website

Se întâmplă de multe ori să citim un articol interesant pe un website și ulterior să dorim să îl share-uim pe diferite rețele de socializare sau pur și simplu să îl recitim. Pentru a-l găsi mult mai repede, trucul nostru constă în menționarea site-ului alături de un cuvânt cheie din respectivul articol.

De exemplu: Ați ceva care chiar v-a atras atenția pe site-ul revistei noastre? Numai bine! Tastați în bara de căutări iqool.ro alături de cuvântul în jurul căruia se învârte tema articolului și tadam! Totul a fost simplificat!

4. Puterea magică a asterisk-ului

Cu siguranță ați trecut prin cea mai enervantă situație posibilă – când nu vă aminteați fix acea frază, acel cuvânt cheie sau chiar număr de care depindea căutarea voastră. În astfel de momente, vă sfătuim să folosiți „*” în locul acelui element pe care îl bănuiți că lipsește.

De exemplu: Aveți chef de un maraton Harry Potter? Cea mai bună terapie, doar că nu vă mai amintiți cuvântul acela complicat din titlul primului film… Harry Potter și piatra…? Folosiți cu încredere asterisk-ul în locul cuvântului lipsă și veți găsi imediat rezultatul dorit. Piatra filozofală, bingo!

5. Website-uri similare

Ați găsit recent ceva online ce v-a plăcut și doriți să accesați website-uri similare (de îmbrăcăminte, încălțăminte, parfumerie etc.)? Tastați „related:” și adresa site-ului, fără vreun spațiu între ele, și bucurați-vă de rezultatele oferite de Google.

De exemplu: Fetelor, v-au plăcut mult hainele de pe site-ul oficial Zara? Folosiți trucul de mai sus, tastând „related:zara.com” și vedeți ce surprize vă rezervă Google-ul!

Surse foto: WPMW Dev, Tower Marketing.

Laura-Ioana Tătaru
Laura-Ioana Tătaru
Iubesc fotografia, dețin o putere magică de a-i face pe cei din jurul meu să zâmbească și să privească viața în culori calde, visam să fiu balerină când eram mică și, în prezent, sunt o curajoasă și ambițioasă studentă în anul 3 la Facultatea de Drept a Universității din București. Mizez întodeauna pe adevăr și sinceritate. De aceea îmi doresc să ajung un jurist care să aducă un strop de speranță societății. În timpul liber, pasiunea mea a fost, este și va rămâne scrisul. Consider că e modalitatea prin care pot expune cel mai bine tot ce simt și gândesc.
RELATED ARTICLES

Most Popular