Cu toții știm că cea mai grea parte a studenției este trezitul de dimineață. După o noapte petrecută în club sau după un maraton de seriale, să ne trezim la primele ore ale dimineții poate deveni pentru unii dintre noi o adevărată provocare.

Dacă te-ai săturat ca diminețile tale să fie curse contra-cronometru, pentru că iar ai dormit prea mult și ești în întârziere, atunci este timpul să schimbi strategia și să cauți metode care să te ajute să te trezești mai ușor de dimineață. Iată la ce trucuri poți apela, pentru a reuși să te trezești  devreme, chiar dacă nu ești o persoană matinală.

1.      Pune-ți ceasul deșteptător cât mai departe de pat

f402bbbf8c11ddf70b09b1ef6571de76bb78df00c5937ff57267b4c4aa31d98e

Dacă deja ai fost nevoit sa te dai jos ca să oprești alarma, este foarte puțin probabil să te mai întorci în pat. În plus, nu vrei să-ți trezești colegul de cameră, așa că vei încerca să oprești alarma cât mai repede.

2.      Nu amâna alarma

trezit

Poate fi foarte tentant să amâni alarma cu măcar 10 minute. Este, însă, o idee foarte proastă. Potrivit cercetătorilor, apăsarea butonului de snooze face mai mult rău decât bine. Dacă te culci la loc imediat după ce ai fost trezit de ceasul deșteptător, ceasul tău intern este dat peste cap, nemaiștiind dacă este timpul să intre în starea de relaxare sau să se trezească.

3.   Mănâncă un măr 

giphy25

Potrivit oamenilor de știință, un măr te trezește mai bine decât cafeaua. În plus, nu trebuie să stai la coadă ca să cumperi unul.

4.      Fă un duș

giphy28

Dușul de dimineață este o modalitate foarte bună de a-ți forța corpul să se trezească. Dacă folosești și un gel de duș cu citrice, vei avea parte de o trezire plăcută și rapidă.

5.      Deschide televizorul sau radio-ul

article-2009161-0BF8400A000005DC-700_468x402

Atunci când te trezești și e liniște, te învăluie din nou somnul. Dacă vei deschide televizorul sau radio-ul, atenția îți va fi captată de imagini sau de sunete și te vei trezi mai ușor.

Sursă foto: mashable.com, dailymail.co.uk, quickmeme.com,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here