găzduire web
Sursa: Austin Diestel / Unsplash

Un nou an, rezoluții noi. Mereu te-ai gândit că ai putea să-ți deschizi și tu o afacere online. De cele mai multe ori, tot ce ai nevoie este un loc în care poți să-ți pui ideile în aplicare. Totul ar putea începe cu un website. Da, ar fi un moment bun să te apuci în sfârșit să îți deschizi blogul la care te-ai gândit tot anul trecut, să îți faci mai vizibilă mica afacere deja creată, sau să îți pui în valoare talentele artistice. 

Dacă ai ajuns în acest punct, nu mai rămâne decât să îți alegi un serviciu de găzduire web care să se potrivească perfect nevoilor tale. Cercetarea atentă a variantelor existente trebuie să fie, așadar, primul și cel mai important pas în alegerea serviciului de găzduire web. În acest sens, iată 5 caracteristici de care să ții cont în căutarea hostingului perfect.  

  1. Documentează-te asupra tipurilor de hosting existente 

Diferite tipuri de găzduire web pot veni în beneficiul diferitor tipuri de website. Spre exemplu, un website destinat expunerii portofoliului personal nu necesită un server dedicat, iar un magazin online nu poate funcționa la parametri maximi în compania unei găzduiri de tip shared. 

Într-un articol precedent, am evidențiat tipurile de găzduire web existente. Le trecem repede în revistă: Găzduire shared, Găzduire VPS, Servere Dedicate, Găzduire reseller, Găzduire CMS (Content Management System) – WordPress. Joomla, Magento, Drupal etc. 

  1. Stabilește-ți profilul website-ului dorit

Înainte să cauți prin multitudinea de variante, un pas eficient ar fi să stabilești mai întâi la ce anume vrei să folosești respectivul website. Astfel, în funcție de cerințele acestuia, îți va fi mult mai ușor să alegi dintre tipurile de găzduire existente pe piață, respectiv dintre numeroșii furnizori. Unii furnizori pun accent pe funcționalități de e-commerce în timp ce alții se concentrează pe partea de blogging și SEO.  

Bineînțeles, există și furnizori care pun la dispoziția clienților o gamă largă de variante, acoperind toate tipurile de găzduire web (vezi MxHost). 

  1. Ține cont de ce resurse și funcționalități ai avea nevoie 

Serviciile de găzduire web oferă o varietate de funcționalități, în funcție de nevoile fiecărui website. E important să știi care sunt acestea pentru a putea alege ceea ce este mai bun pentru tine și afacerea ta. 

Printre cele mai căutate funcționalități se numără: înregistrarea de domenii în cadrul aceluiași furnizor, servicii avansate pentru gestionarea emailurilor, spațiul de stocare, lățimea de bandă și transferul de date, rata de disponibilitate (uptime-ul) și poate cel mai importante, securitatea și suportul tehnic. 

  1. Analizează ofertele de preț pe baza funcționalităților oferite 

De cele mai multe ori, prețul reprezintă factorul determinant în alegerea unui produs. În cazul serviciilor de găzduire, trebuie să avem în vedere alegerea prețului mai mic raportat la performanța și suportul tehnic oferit.  

De asemenea, ține minte că opțiunea gratuită a câtorva servicii de găzduire nu ar trebui să fie o opțiune validă în ideea unei afaceri online. Chiar dacă ideea economisirii bugetului este un aspect atractiv, prioritizează performanța website-ului. El va fi motorul afacerii tale. 

  1. Gândește în perspectivă 

Asemenea deciziilor luate în cadrul afacerii propriu-zise, alegerea unui serviciu de găzduire web trebuie să țină cont de viitor. Alege un furnizor care să îți fie partener pe termen lung. Chiar dacă alegi pentru început o găzduire te tip shared, odată cu expansiunea afacerii tale, vei avea nevoie de trecerea către ale tipuri de găzduire precum cele VPS, sau serverele dedicate. Așadar, flexibilitatea este un element de luat în calcul.  

MxHost reprezintă alegerea noastră în acest sens. Aria largă de servicii acoperită și pachetele oferite raportate la performanță îi fac într-adevăr un partener longeviv al oricăror afaceri online. Au și un blog în care poți fi la curent cu toate noutățile informațiile legate de serviciile de hosting.  

Tu trebuie doar să-ți pui ideile în aplicare!