Încă de când purtam pe furiș pantofii cu toc ai mamei sau descopeream cutia cu farduri și sfârșeam prin a arăta ca niște mini-clowni, am învățat că moda și stilul înseamnă urmarea unor reguli stricte. Nimic mai greșit. Moda înseamnă exact contrariul regulilor: să le încalci constant pentru a progresa creativ, pentru a crea ceva nou, unic și original. Iată 5 norme pe care ești  liberă să le ignori:

Negru nu se potrivește cu maro sau albastru

fashionrules 2

Aceasta este probabil una dintre cele mai vechi norme din lumea modei dar, în același timp, cel mai ușor de încălcat. Culorile neutre se potrivesc cu orice, inclusiv cu alte culori neutre. Negru și bleumarin merg de minune împreună, mai ales dacă purtăm și dresuri negre. La fel și negru cu maro. Alege orice combinație de culori iți face cu ochiul, fără să uiți că cele nepotrivite, purtate lângă față, îți pot schimba luminozitatea tenului.

[egg id=”17″]

Nu amesteca imprimeurile

fashionrules3

Într-adevăr, nu e chiar simplu să creezi un amestec de imprimeuri potrivit. Trebuie să ai cât de cât ochiul format, altfel riști să arăți ca o varză. Există însă și combinații mai ușor de „manevrat” și care arată interesant împreună, ca de exemplu dungi cu imprimeu floral, buline sau leopard.

Foarte important însă este echilibrul. Atenție la dimensiunea imprimeurilor: unul mic pe o bluză arată bine combinat cu unul mai mare pe o fustă, sau invers. Atât timp cât nu combini articole vestimentare cu imprimeuri de aceeași mărime, posibilitățile sunt nelimitate, iar rezultatul senzațional.

Satinul și paietele sunt rezervate pentru seară

Satin-Blouse-978957-1

Aceasta regula s-a format probabil pe vremea când hainele de zi și cele de seară erau clar separate. Prin anii ‘50-‘70, femeile cu stare se duceau acasă și chiar se schimbau seara în rochii de cocktail. Astăzi, avem voie să purtam aproape orice, oricând, iar paietele și satinul câștigă tot mai mult teren în dulapurile noastre. Asortează-le cu mai multe elemente casual și le poți purta le fel de bine și ziua.

Nu amesteca aurul cu argintul

bijuterii

Stratificarea bijuteriilor este chiar în tendințe acum. Aurul și argintul, combinate corect și nu la întâmplare, pot arăta incredibil de chic. Cea mai simpla modalitate este prin purtarea unei bijuterii „ancoră” (principală), în care sunt țesute multiple tipuri de metale – de exemplu, un ceas elegant, a cărui brățara are părți argintii și aurii.

Nu purta lungimi maxi sau midi dacă ești scundă

maximidi

Dacă alegi să porți elemente maxi sau midi, optează pentru unele care să îți accentueze talia. Culorile solide sunt de asemenea potrivite, deoarece creează o iluzie de înălțime. Iar dacă încă nu ești mulțumită de rezultat, poți adăuga și o pereche de platforme.

 

Sursă foto: collegefashion.net, thmthemag.com, zalora.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here