5 pași pentru a învăța mai ușor

Dacă tot suntem în sesiune și, în plus, se apropie și bacalaureatul, hai să vedem câțiva pași pentru a învăța mai ușor.

Pasul 1: Creează-ți propriile asocieri

Dacă îți este greu să înțelegi un fragment la o primă citire, îți va fi, mai mult ca sigur, de 10 ori mai greu să îl reții (vezi fragmente din Politologie, Macroeconomie, Biochimie Fizică, Biofizică Medicală). Așadar, cheia succesului în memorare este, alături de înțelegere, asocierea informațiilor cu elemente care îți sunt familiare.

Pasul 2: Învață explicându-le celorlalți

Deși inițial vei fi respins, așa cum am fost eu de multe ori, cea mai bună cale pentru a înțelege și memora informații este aceea de a le explica și altora. Astfel, prin reușita de a-i face și pe ei să înțeleagă, îți dai seamă cât de bine te-ai apropiat de informații, iar, prin eșec, îți dai seama că .. știi tu, trebuie să mai înveți.

Pasul 3: Folosește-te de tehnica lui Benny Lewis

Fă totul în subiectul pe care vrei să îl înveți. Ei bine, Benny Lewis folosește tehnica asta pentru a învăța mai multe limbi străine, which is pretty easy. Acum încearcă să faci totul în C++ sau în Politologie.. Good luck with that! Retrag acest pas. Vom rămâne la doar patru pași pentru a învăța mai ușor..

Pasul 4: Fă un efort constant

Dacă ceva este mult prea ușor de reținut, înseamnă că nu faci ce trebuie. Învățarea și memorarea pe termen lung presupun efort, iar dacă nu-l depui, cel mai probabil ceea ce ai reținut azi, nu vei putea reproduce mâine. Așa că, mai repetă ce știi de câteva ori.

Pasul 5: Nu îngrășa porcul în ajun

Degeaba mai citești cu o oră înainte de examen. De ce? Pentru că în capul tău se vor face asocieri cel mai probabil greșite și va ieși o varză din examenul tău. Citește măcar cu o noapte înainte și lasă-i timp creierului să se elibereze de orice informație pentru puțin timp.

Există o foarte mare probabilitate ca unii dintre acești pași (4 în final) să nu te avantajeze. Așadar, sfatul meu este să îi încerci, iar dacă niciunul nu dă rezultate, învață așa cum știi că poți tu reține cel mai ușor.

Baftă la examene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here