5 obiecte esentiale din copilaria unui baiat

  0
  2504

  copil

  M-am  intrebat uneori care au fost obiectele care ne-au definit atunci când eram copii sau mai precis cu ce ne ocupam timpul. Există oare vreo legătură între obiectele cu care ne jucam în copilărie şi personalitatea noastră de astăzi? Cu siguranţă acest lucru poate fi stabilit doar de către psihologi. Se făcea o distincţie clară: fetele trebuie să se joace cu păpuşile, iar băieţii cu maşinuţele. De curând a trebuit să caut ceva de care aveam nevoie şi am dat din greşeală peste o cutie cu mai multe jucării şi  obiecte de-ale mele de când eram mic. Mi-am adus aminte cât de importante erau acestea pentru mine atunci şi cât de mult îmi ocupau timpul. În ceea ce priveşte copilăria unui băiat, cred că există o serie de obiecte comune tuturor.

  1.Prima mingie de fotbal. Orice băiat primeşte la un moment dat cadou o minge de fotbal fie că îi place sau nu acest sport. Fotbalul din faţa blocului cu ceilalţi prieteni până târziu în seară rămâne de neuitat.

  mingie

  2.Consola de jocuri. Astăzi lucrurile s-au schimbat major în sensul că majoritatea copiilor dispun de computer, iar consolele sunt mult mai performante faţă de ce erau înainte. Schimbul de casete cu jocuri pentru celebrul  „Terminator 2” se realizau în urma unor adevărate negocieri.

  consola

   

  3.Bicicleta. Pentru un băiat, bicicleta din copilărie este practic prima lui maşină. Modul în care are grijă de ea, felul în care o repară sau o modifică este identic cu ceea ce va face cu maşina lui personală peste ani.

  bicicleta

   

  4.Colecţiile de stickere. Colecţiile erau şi ele activităţi deosebit de importante. Stickere cu fotbalişti, vedete, personaje din desene animate sau animale, cu toţii le căutam şi eram atât de supăraţi în momentul în care ne picau dubluri.

  colectie

   

  5.Maşinuţele de jucării. Maşinuţele mici de tablă pe care le conduceam pe covorul din casa ne ocupau tot timpul. Le priveam cu atenţie şi chiar imitam zgomotul motorului unei maşini adevărate.

   masini

  Sursa foto: http://yupi.md/noi-am-stiut-sa-fim-copii-amintiri-din-copilarie/