E un antrenament în care sunt doar eu cu mine, nu e nevoie de instructori, bani sau indicații. Alergatul înseamnă plăcere și relaxare, înseamnă rezistență și poate deveni o dependență. Și da, alergatul mă face fericită. Joggingul creează o stare de bine, pe care ajung să o caut iar și iar.

Alergatul e pentru oricine, indiferent de vârstă, aspect sau condiție fizică. Niciodată nu e prea târziu să te apuci de alergat, pe bandă sau în aer liber, în spatele blocului, pe plajă sau în parc.

run

5. Alergatul te eliberează de stres și te ferește de depresie

Alergând, te deconectezi de tot ceea ce înseamnă probleme și griji. În același timp te detensionezi. O pereche de adidași și o tură prin parc alungă starea de anxietate și de melancolie.

4. Calitatea somnului se îmbunătățește                                                                                                                                                            

Alergatul este un stimul pentru creier, iar printre cele mai importante beneficii aduse de mișcare acestuia, se numără oxigenarea și hrănirea corespunzătoare. Astfel, alergatul te ajută să dormi mai bine, iar cei care depun efort în mod constant nu sunt afectați de insomnii sau de agitație nocturnă.

3. Alergatul îți face un corp frumos

Într-o oră de alergat se ard între 600 și 800 de calorii (un meniu de fast-food conține mai multe), în funcție de viteza cu care alergi. Chiar dacă la început obosești, după o perioadă de alergat constant, apar și adevăratele efecte benefice: vei scăpa de grăsimea acumulată în exces. Mușchii sunt revitalizați, devenind mai flexibili. Alergatul creează nevoia de a consuma alimente ușoare.

run3
2. Mișcarea înseamnă sănătate

Inima devine mai puternică și organismul întinerește. Joggingul ajută articulațiile, scade presiunea sangvină și reglează nivelul colesterolului din sânge. Previne osteoporoza și scade riscul de face boli cardiovasculare, infarct și diabet. Ajută imunitatea și contribuie la refacerea potențialului plămânilor, în cazul persoanelor ce fumează constant. Solicitarea mușchilor și a oaselor îi face să devină mai puternici.

1. Alergatul te face să te simți bine

Mișcarea în aer liber te ajută să-ți formezi o imagine mai bună despre propria persoană, te face mai optimist și mai plin de viață. Alergând, ajungi la un echilibru între fizic și psihic, transmiți energie pozitivă celor din jur și nu în ultimul rând, devii mai bine dispus. Prin activitate, creierul secretă endorfină, hormon al fericirii, așadar alergi nu după fericire, ci împreună cu ea!

runnn

Dacă ți s-a făcut poftă de ceva dulce, aleargă! E cel mai bun dulce pe ziua de azi.

sursa foto: weheartit.com