5 motive pentru care merită să mergi weeked-ul acesta la RIUF

0
102

A 25-a ediție a RIUF – Romanian International University Forum va avea loc pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, în București. Este cel mai mare eveniment educațional din România, având foarte multe oportunități atât pentru liceeni, cât și pentru studenți sau absolvenți; află din acest articol care sunt recomandările IQool pentru un weekend reușit la RIUF!

  1. Programe de licență și de masterat accesibile pentru oricine își dorește să studieze în străinătate

La RIUF vei putea interacționa cu reprezentanțiai ai universităților de top din lume, printre care University College London (UCL), Imperial College London, University of Essex, Radboud University, University of Bristol, Rotterdam Business School, Eindhoven University of Technology. Totuși, studiul în străinătate este accesibil și pentru cei care au o medie de admitere peste 7.

Poți afla informații despre peste 7000 de programe de licență și masterat din 20 de domenii precum: business, economie, IT și tehnologie, management turistic, arte, inginerie, medicină.

  1. Finanțare pentru studii

Una dintre îngrijorările românilor care doresc să aleagă un program educațional în altă țară rămâne cea legată de costurile ridicate ale acestor universități. În cadrul RIUF, cei interesați vor putea afla informații despre diverse surse de finanțare pentru studii:

  • Un fond de burse de peste 3.500.000 de euro în Marea Britanie și Olanda;
  • Programe de burse oferite de DAAD pentru românii care doresc să studieze în Germania (fie că sunt liceeni, studenți, absolvenți sau profesori universitari și cercetători)
  • Coventry University oferă burse special create pentru studenții români;
  • Diverse împrumuturi dedicate celor care vor să plece la studii, inclusiv primul fond de credite educaționale din România.
  1. Oportunități de studiu în țară

Pentru cei care cântăresc atât opțiunea de a urma un program de studiu în străinătate, cât și cea de a-și continua studiile în țară, este bine de știut că la RIUF vor putea interacționa și cu cele mai importante universități din România: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Politehnică București, ASE – Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte din București.

  1. Workshop-urile de la YouForum

RIUF YouForum este conferința dedicată elevilor și studenților prin care aceștia pot căpăta informații și inspirație care să-i ajute în deciziile lor despre facultate sau carieră. Participanții pot interacționa cu cei peste 35 de invitați ai conferinței, printre care se află și Dana Rogoz, George Bonea, Dana Războiu (Nație prin Educație), Laurențiu Ion (PepsiCo), Sore, Dan Byron (byron), Cristina Săvuică (Lugera&Makler).

  1. Networking

Nu în ultimul rând, la RIUF, pe lângă informațiile pe care ți le poți lua de la oameni din domeniu, poți face networking alături de miile de participanți pe care îi vei întâlni. Din perspectiva de voluntar de acum un an, am realizat ce oportunitate importantă reprezintă când am reușit să vorbesc cu zeci de participanți, universități și cu influenceri la workshopurile  YouForum, având o perspectivă mai clară asupra viitorului meu.

Dacă ai ajuns până la sfârșitul articolului, sper că măcar unul dintre motivele astea te-a convins să ni te alături weekend-ul acesta la RIUF!