sâmbătă, octombrie 16, 2021
Recrutare IQool
Acasă5 lucruri pe care sa NU le faci inainte de un examen
Array

5 lucruri pe care sa NU le faci inainte de un examen

how-to-study-effectively-for-exams

Deşi facultatea tocmai a început şi sesiunea pare o fantasmă îndepărtată, e bine să începi totuşi pregătirile din vreme. Măcar anul ăsta să te găsească gata de război. V-am pregătit aşadar 5 greşeli pe care să le evitaţi dacă doriţi o sesiune relaxantă şi caldă ca o zi de mai.

1)      Procrastinarea. Procrastinezi ca şi când asta ar fi meseria ta? Amâni învăţatul cum amâni mersul la dentist? Cu toţii ştim ce importanţă capătă noaptea de dinaintea examenului. Ceea ce ar trebui să facem ca să evităm asta este să ne dăm seama ce anume ne provoacă dorinţa de amânare şi să o întrerupem. Inchide-ţi facebook-ul pe perioada sesiunii sau roagă pe cineva să îţi schimbe parola. Propune-ţi să nu deschizi deloc calculatorul timp de două zile, timp în care te poţi ocupa doar de studiu. Du-te la bibliotecă unde nu poţi fi distras de nimic.

2)      Simţul critic. Obişnuieşti să stai ore întregi pe primele trei capitole, aprofundându-le conştiincios şi pătimaş, realizând la final că de fapt ai de parcurs trei cărţi? Pentru a învăţa corect trebuie să filtrezi informaţia. Unele lucruri sunt importante şi merită o atenţie sporită, însă multe cărţi sau cursuri conţin informaţii nesemnificative. Trebuie să dezvolţi un spirit critic şi să îţi dai seama de ce ai cu adevărat nevoie.

3)      Planul. Probabil că nu sună prea familiar cuvântul ăsta, dar face minuni dacă este pus în aplicare încă din pruncie. Vei reuşi să realizezi mult mai mult dacă ştii dinainte obiectivele şi metodele. Fă un plan de studiu care să te ajute să structurezi materia într-un interval mai mare de timp. Nu numai ca vei acoperi subiectele importante, dar perioada în care vei învăţa va fi mult mai liniştită decât noaptea de dinaintea examenului.

4)      Învăţatul pe de rost. Memoratul fără noimă ar fi trebuit părăsit de când ai terminat gimnaziul. Nu face decât să îţi încarce creierul cu informaţie superficială care va fi aruncată la coş imediat ce ai scăpat de sesiune. Un studiu corect presupune o înţelegere logică a informaţiei. Un alt truc este să creezi analogii între ceea ce ştii deja şi ceea ce trebuie să înveţi.

5)      Panica. O ştim cu toţii, o simţim intens când ne dăm seama că am văzut prea multe episoade din serialul preferat sau am ajuns să curăţăm şi alte camere de cămin. Dacă realizezi ca nu mai ai suficient timp pentru a învăţa, linişteşte-te( oricum nu ai avut niciodată îndeajuns). Încearcă pe cât posibil să îţi faci o imagine de ansamblu asupra materiei şi să te axezi pe subiectele principale. Valorifică timpul care ţi-a mai rămas în loc să îl pierzi lamentându-te. Keep calm and do your best!

 

Redactor: Stanciu Flavia

Foto: kaykaynewman.wordpress.com

RELATED ARTICLES

Most Popular