Cel mai ușor lucru pe care îl faci cât timp ești student, este să te pierzi în activitățile de zi cu zi. Fie că sunt responsabilități pentru facultate, deși puțin probabil, fie că sunt grijile legate de numărul amețitor de activități extracurriculare care ne fac cu ochiul, suntem mereu ocupați, iar câteodată nu reușim să vedem anumite lucruri. Sunt acele oportunități pe care le regretăm mai târziu, oportunități care ne deschid orizonturi, oportunități care ne dezvoltă și ne ajută să creștem.

   5. Fii voluntar

Fie că ești membru într-un ONG, fie că participi la o acțiune de voluntariat, ai numeroase avantaje. Pe lângă faptul că vei cunoaște oameni cu interese comune, vei căpăta experiență prin proiecte și provocări și vei dobândi aptitudini, nu în ultimul rând, te vei distra. Programele la care te poți înscrie sunt foarte multe: de la oportunități de voluntariat globale, prin care călătorești gratuit și interacționezi cu tineri din toate colțurile lumii, la asociații studențești și fundații umanitare. Ajută la schimbarea societății în care trăiești!

Volunteer_EarthHands

   4. Învață cât mai multe lucruri noi

Învață o limbă străină nouă. Dacă nu dispui de resursele financiare necesare, Duolingo e un început bun: e gratis, online și distractiv. Învață un dans nou, ia lecții de cântat la un instrument, încearcă un sport cu care nu ai mai luat contact până acum, citește cât mai mult și din cât mai multe domenii, nu te limita la facultate. Învață să faci cocktailuri, fă un curs foto, învață să faci surf. Acum ai cel mai mult timp liber. Profită de el din plin!

pg-health-lessons-babies-teach-us-05-full   3. Cunoaște cât mai multe persoane

Implică-te în cât mai multe activități extracurriculare, ia parte la acțiuni caritabile cel puțin o dată pe an, mergi la evenimente și festivaluri. Tot networking-ul pe care îl faci, te va ajuta să îți creezi o rețea de persoane, care te pot ghida mai târziu, te pot recomanda pentru job-uri, persoane de la care poți învăța lucruri noi și cu care poți lega prietenii durabile. Cere mereu sfaturi și recomandări și încearcă să te faci remarcat. Înscrie-te în echipa de baschet a facultății, fă un internship, chiar dacă nu e plătit, ai oportunitatea să inveţi multe lucruri şi, pe deasupra, te poţi angaja imediat după sau în momentul în care vei termina facultatea.

 handshake-550x364   

   2. Distrează-te

Tot ceea ce faci, fă-o din și cu plăcere. Ieși cu cineva cu care nu ai ieși în mod normal, dormi sub cerul liber, cumpără-ți bilet la concertul artistului preferat, mergi la o seară de karaoke,  chiar dacă nu ai calități vocale, fă cât mai multe fotografii (nu neapărat selfie-uri), care să surprindă momentele. Dacă ești un împătimit al selfie-urilor, ai aici un model bun de urmat. Realizează filmulețe cu locurile și cu persoanele preferate, fă-i o surpriză celui mai bun prieten, apărând la ușă cu o pizza mare. Nu te focusa doar pe partea academică, anii petrecuți în facultate sunt de neînlocuit. Ai înainte o viață întreagă pentru a avea toate grijile posibile.

large (3)

   1. Călătorește cât mai mult

Profită de toate oportunitățile oferite atât de facultate, cât și de cele din afara ei. Fă un schimb de experiență cu studenții din alte țări și descoperă ce înseamnă să studiezi în afară. Pleacă o vară cu Work&Travel, aplică la un program Erasmus Plus+, mergi într-un city break la Lisabona, vizitează-ți prietenii din alte țări, petrece un weekend la colegii din afara Bucureștiului. Aplică la un program de internship în străinătate și pornește la drum într-un road trip prin Europa.

large

Exisă oportunități incredibile, programe de dezvoltare și nu numai, pe care dacă nu le faci acum, le vei regreta mai târziu. Provoacă-te continuu, ieși din zona de confort, fii liber și beneficiază de întreaga experiență de student.

Dacă nu acum, atunci când?

sursa foto: weheartit.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here