luni, iulie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatru5 documentare Netflix care îți fac viața mai bună

5 documentare Netflix care îți fac viața mai bună

Vorbeam într-un articol precedent despre un serial care e bun, dar care nu se duce spre foarte bun. Simțeam cumva că trebuia să îmi iau revanșa. Să vin cu recomandări care merită din plin a fi vizionate. Astfel, am întocmit un top de 5 documentare Netflix care îți arată povestea din spatele poveștii. Le-am întocmit într-o ordine total aleatorie, pentru că fiecare are acel ceva care te ține captivat, indiferent de natura sa.

  • Minimalism

Documentarul care ne arată cât de pierduți suntem în lumea nebună pe care o trăim. Dacă vreodată te-ai întrebat care e sensul într-un drum fără ieșire, Minimalism te-ar putea ajuta. Un documentar care îți arată efectele negative ale consumerismului și care îți arată efectele unei vieți trăite simplu. Vei găsi interviuri ale oamenilor care au lăsat deoparte „lumea sălbatică”, adoptând un stil simplu de viață, minimalist.

  • The art of design

Dacă ești pasionat de artă, cred că ți-ar plăcea să vizionezi „The art of design”. Documentarul vorbește despre povestea din spatele artei, despre drumul pe care îl parcurge obiectul până a deveni artă. Fotografia, arhitectura, design-ul de încălțăminte sau cel interior, toate sunt redate de poveștile oamenilor care au simțit aceste forme de artă.

  • Justin Timbarlake + the Tennessee Kids

Povestea din spatele miracolelor pe care le face Jutin Timbarlake. Surprinsă în ultimele nopți ale unui turneu mondial, împreună cu oamenii talentați care-l ajută pe Justin să ofere armonie concertelor.

  • Rotten

Te-ai întrebat vreodată care a fost procesul final al puiului pe care l-ai pregătit pentru masa de seară? Sigur te-ai întrebat sau dacă nu, te invit să urmărești Rotten. Documentarul pătrunde în spatele fabricilor alimentare pentru a scoate la lumină munca depusă și acțiunile neplăcute care se petrec. Poveștile muncitorilor prost plătiți și a misterului alimentelor „perfecte”.

  • Under the Sun

Un documentar filmat timp e un an sub strict control guvernamental, prezintă viața tumultuoasă a unei fetițe alese să se alăture Uniunii Copiilor din Coreea de Nord. Scenariul și temele filmului au fost alese cu acordul Coreei de Nord.

Iustina Cârjă
Iustina Cârjă
o toamnă nesfârșită cu muzică, cărți, flori și cuvinte
RELATED ARTICLES

Most Popular