Gabriela SZABO, Ministrul Tineretului și Sportului, a aprobat planul de acțiuni al Direcției Programe și Proiecte pentru Tineret și Studenți pentru anul 2015. Suma alocată la data de 06 ianuarie 2015 proiectelor pentru Tineret și Studenți este de 5.700.000 lei.

Acțiunile propuse de Direcția Programe și Proiecte pentru Tineret și Studenți pentru 2015 sunt structurate pe patru piloni :

  1. Concursul Naţional de Proiecte de Tineret;
  2. Proiecte proprii şi/sau în parteneriat pe ramura Tineret;
  3. Concursul Naţional de Proiecte Studenţeşti;
  4. Proiecte proprii şi/sau în parteneriat pentru Studenţi .

Din bugetul total al proiectelor pentru tineret și studenți, aproximativ 10 % va fi alocat concursurilor de proiecte dedicate Capitalei Europene de Tineret Cluj-Napoca 2015.

„Anul 2015 este un an important pentru politicile de tineret din România. Este anul în care România găzduiește Capitala Europeană de Tineret la Cluj-Napoca și având în vedere acest lucru, am decis să direcționăm o bună parte din fondurile pentru Proiectele de Tineret și Studenți către concursuri de proiecte dedicate acestui eveniment. De asemenea, menținem eforturile de a identifica și alte resurse financiare pentru a susține Cluj-Napoca – Capitala Europeană de Tineret.

De asemenea, vom păstra ca prioritară încurajarea implicării tinerilor în activități de voluntariat și extrașcolare. Nu în ultimul rând, în 2015 vom susține intențiile antreprenoriale ale tinerilor și vom dezvolta programe care să faciliteze accesul acestora pe piața muncii. În 2014 interesul tinerilor față de anteprenoriat a crescut cu 7 procente față de 2012, ajungând la un total de 34 %. Pentru 2015 vom menține pe traiectorie de creștere acest trend, dar mai ales, vom veni cu propuneri de politici publice concrete pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela SZABO.