Paste Fericit afis

De ceva timp e în vogă să te uiți la seriale. Poate nu chiar în vogă, dar e o scuză bună de folosit când nu ai ce să faci și nu vrei neapărat să ieși din casă. Pentru mine, e chiar o plăcere vinovată. Sunt mereu în căutare de recomandări când vine vorba despre lucruri la care să mă uit pentru că, din moment ce îmi irosesc atâta timp în care aș putea face lucruri productive, măcar să urmăresc ceva de calitate.

Așadar, am profitat de scurta vacanță de Paște și am ajuns la zi cu câteva seriale. Acum am rămas din nou fără idei, așa că iau listele de recomandări de pe grupurile de Facebook la rând să văd ce mai recomandă lumea. O să las mai jos o mică listă, cu descrierile de rigoare, a serialelor pe care le-am găsit interesante în ultima perioadă. Aștept recomandări la sfârșit, evident!

  1. STRANGER THINGS

Synopsis: Când un băiat dispare din senin, un oraș mic este zdruncinat de un mister în care sunt implicate experimente secrete, forțe supernaturale terifiante și o fată ciudată.

Gen: Science Fiction, Horror Fiction, General Fiction

Poate nu vine chiar ca un ice breaker, dar a fost o distragere bună de la cotidian. M-am lăsat captivată de poveste încă de la primele câteva episoade și m-a fascinat prestația actorilor, care au ca grup principal niște copii. E imposibil să nu fi auzit de acest serial, dat fiind că are parte de reclame în toate mediile online și offline posibile. Bonus: Wynona Ryder, pentru cunoscători, este unul dintre personajele principale.

Este unul dintre cele mai vizionate seriale de la Netflix și a fost nominalizat (câștigător, chiar) la diverse premii mari.

  1. THE YOUNG POPE

Synopsis: Începutul pontificatului lui Lenny Bellardo, alias Pius al XIII-lea, primul Papă american în istorie.

Gen: Dramă

La prima vedere sună a ceva istoric și religios, deci automat plictisitor pentru mare parte dintre spectatori. Allow me to say: am fost șocată de turnura evenimentelor și de felul în care a decurs povestea până la sfârșit. Jude Law are o prestație uimitoare în pielea acestui personaj și, personal, m-a făcut să trec prin diverse stări la cât am fost de impresionantă. Religia are un substrat mult mai șocant decât ceea ce plutește la suprafață.

  1. Medici: Masters of Florence

Synopsis: O dramă politică de familie care are loc în Florența la începutul secolului al XV-lea. Cosimo de Medici se găsește la cârma dinastiei bancare clădite de către familia sa, când tatăl său, Giovanni de Medici, moare într-un mod neașteptat.

Gen: Dramă, Istoric

Pentru persoanele care s-au uitat la Game of Thrones și l-au îndrăgit pe Robb Stark înainte de episodul despre care nu ne place să vorbim, asta este șansa de a-l revedea în pielea unui bancher artist, presat de către problemele dobândirii unei moșteniri pe care nu a vrut-o niciodată. Deși sună foarte politic și istoric, dacă sunteți iubitori ai frumosului, ai artei și ai Italiei (cultură, stil de viață, amor) este un serial must watch.

Pe lângă faptul că personajele au un joc scenic uimitor când apelează la emoții, regăsim elemente de feminism într-o lume dominată de bărbați și vedem secretele din spatele succesului marilor dinastii.

4. Outlander

Synopsis: O asistentă de război din Anglia anului 1945 este în mod misterios aruncată în timp, în Scoția anului 1743.

Gen: SF, Fantasy, Dramă, Romance, Aventură

Primul episod cu siguranță va plictisi, dar pe măsură ce povestea înaintează, lucrurile se schimbă. Actorii au o chimie extraordinară, atât pe ecran, cât și în afara lui, motiv pentru care serialul e atât de bun. Acest serial a reușit să împletească istoria cu cele mai frumoase și urâte părți ale ei cu tente psihologice de impact și a pus în valoare relația dintre victimă și atacator, printre altele. Nu a ignorat, însă, nici partea romantică, conturând una dintre cele mai frumoase povești de dragoste pe care eu le-am văzut vreodată pe ecran.

 

Asta am reușit să vizionez până acum și mai am câteva pe listă, printre care multe seriale istorice, dar și drame și fantasy-uri. Voi la ce vă mai uitați?

sursă synopsis: imdb

surse foto: favim.com, giphy.com, 9gag

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here