4 filme de văzut pe Netflix

0
1267
Netflix afiș

Netflix încercă să ne surprindă de fiecare dată cu filme numai bune de vizionat oriunde și oricând, numai pentru o seară în care să ne relaxăm cu familia, prietenii sau chiar și singuri.

În următorul articol, am ales să vă scriu despre patru filme pe care mi-a făcut plăcere să le vizionez înainte și în timpul sesiunii. Consider că acest articol o să vă inspire pentru viitoarea alegere în materie de filme.

1. Black Mirror: Bandersnatch

Acțiunea filmului începe în anul 1984, iar personajul principal este Stefan (Fionn Whitehead), un tânăr programator, care locuiește împreună cu tată lui.

Stefan vrea să creeze un joc după cartea rămasă de la mama lui „Bandersnatch”, în care cel care citește cartea alege cursul poveștii. Pe parcursul realizării jocului, Stefan are conștiința încărcată și crede că acțiunile pe care le face nu sunt alese de el, simte că ceva îl impulsionează să facă anumite alegeri, parcă cineva iar controla viața,

După moartea mamei lui, Stefan face vizite frecvente la un psiholog, deoarece sentimentul de vinovăție îl presează.

Filmul este unul interactiv în care tu decizi în locul personajului principal, de la ce mănâncă dimineața până la decizii legate de viitorul acestuia.

O parte interesantă este că, dacă ai făcut o alegere pentru Stefan și crezi că nu este cea bună, nu poți să derulezi înapoi pentru a schimba acest lucru, ceea ce îl face destul de real, simți cu adevărat că deții controlul vieții personajului.

2. What happened to Monday?

Începutul filmului este reprezentat de problemele cu care se confruntă oamenii din viitor. Un viitor în care populația s-a dublat, cantitățile de hrană și apă s-au triplat, dar și schimbările climatice care sunt rezultatul comportamentului uman.

În speranța de a rezolva aceste mari probleme, Federația Europeană a lăsat viitorul în mâinile științei. Aceștia au dezvoltat culturi modificate genetic pe întreg globul. Dar experimentul cu natura a dus la consecințe pe termen lung, mai exact o creștere alarmantă a nașterilor multiple și a defectelor genetice.

Dr. Nicolette Cayman a propus Federației să instaureze politica „un copil de familie” numită „Legea de alocare a copiilor”.

Cetățenii sunt obligați să poarte brățări de identificare, activitatea lor este în continuu urmărită, iar copii concepuți ilegal sunt luați în custodia Biroului și criogenați pentru a oferi timp în crearea unei lumi mai sigure.

Într-o lume instabilă, un tată singur, a aflat de moartea fiicei lui și de cele 7 nepoate nou-născute, care au fost lăsate în grija lui. Acesta s-a gândit la un sistem de siguranță care trebuia respectat cu strictețe, în care toate erau numite după zilele săptămâni, și în care fiecare ieșea afară în ziua care coincidea cu ziua ei, iar dacă uneia i se întâmpla ceva, urmările le afectau și pe celelalte, deoarece toate aveau aceeași identitate, Karen Settman.

În timp devine tot mai greu să își păstreze secretul. Până într-o zi în care, Luni, una din surori a dispărut, iar celelalte surori merg în căutarea acesteia.

3. Bird Box

Filmul o are în centru pe Malorie Hayes (Sandra Bullock), o femeie puternică, care ajunge să treacă prin momente grele și să ia decizii bune, chiar dacă este în impas.

Într-o zi, toată viața lui Malorie se schimbă. Ajunge să locuiască în casă cu oameni străini, să nu iasă afară, să limiteze mâncarea, să se îndrăgostească și să aibă doi copii.

Sacrificiul și suspansul sunt prezente, la fel și entitatea misterioasă, care nu apare în film decât sub forma unei lumini, dar care îi controlează pe oameni în a-și pune capăt vieții. Trebuie să privească o singură dată și îi îndeamnă la sinucidere.

După ce persoana iubită moare, acesta trebuie să fie puternică și să ducă copii într-un loc sigur. A ales să meargă într-o locație auzită de la o persoană prin sistemul de radio, iar pentru a ajunge cât mai repede la destinație, presupusă ca fiind sigură,  trebuie să meargă în aval pe râu.

Un film apocaliptic în care pentru a supraviețui trebuie să reziști tentației de a vedea ce se întâmplă de fapt, în care păsările simt când ceva rău se apropie și în care persoanele care au probleme psihice nu sunt afectate.

4. Annihilation

Un soț plecat într-o misiune, o soție care vrea un răspuns și multe secrete la mijloc.

Chiar dacă soțul ei s-a întors acasă, de fapt, ceva nu este în regulă, acesta nu își aduce aminte unde a fost și ce a făcut timp de 12 luni, iar în moment ce vorbesc, soțului acesteia începe să aibă hemoragie și convulsii. În timp ce mergeau cu ambulanța către spital, au fost asaltați de forțele speciale din Zona X.

Lena (Natalie Portman), biolog, se oferă voluntar să meargă într-o zonă misterioasă, împreună cu alte 4 femei, zonă numit „Licărire”(Shimmer), acolo unde soțul acesteia a fost, dar în care au dispărut multe echipe voluntare.

Scopul misiuni este de a ajunge la sursa zonei misterioase, un far, pentru a o distruge. Dar Lena are un scop personal, acela de a afla ce s-a întâmplat cu soțul ei.

Pe parcursul misiunii timpul este relativ, treptat găsește informații despre ce s-a întâmplat în „Licărire” cu voluntarii, iar mutațiile devin tot mai extreme în timp ce se apropiau de far.

La final, Lena, află ce s-a întâmplat exact cu soțul ei, descoperirea este ceva la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Vizionare plăcută!

P.S. Vouă ce filme v-au plăcut cel mai mult de pe Netflix?