35 de traineri internaţionali au prins drag de România în GROW

0
59

35 de trainieri internaţionali predau educaţie nonformală în peste 15 oraşe din România către 1385 de liceeni în lunile ianuarie și februarie. Cursurile au loc într-o altfel de oră la clasă, susţinută de Şcoală de Valori şi AIESEC România, în cadrul programului GROW – locul unde învățarea se face prin nonformal, iar cărțile sunt cel mai adesea călăuze internaţionale, gata să te inspire prin poveștile lor.

Dacă eşti elev de liceu şi vrei să faci ceva diferit, să experimentezi un alt mod de învăţare alături de traineri internaţionali, Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC organizează anul acesta în 15 oraşe din România a 19 ediţie a programului GROW.
Sesiunile de educaţie nonformală GROW se adresează elevilor de liceu şi se desfăşoară timp de 6 săptămâni sub forma a 10 ateliere de lucru, interactive desfășurate în perioada 24 ianuarie – 28 februarie.

Într-un mediu îmbogățit de multiculturalitate şi diversitate, participanţii îşi dezvoltă aptitudini utile, indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor, învaţă despre lucrul în echipă, managementul proiectelor, vorbitul în public şi îşi consolidează încrederea în sine prin provocări practice.

GROW este cel mai mare program de educaţie nonformală cu predare în limba engleză adresat liceenilor din România, construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor pe toată perioada liceului un conţinut educaţional complementar activităţii lor şcolare.  În GROW, ediția 2018 cursurile sunt oferite de studenţi voluntari, recrutaţi cu mare atenţie din: Brazilia, Pakistan, Egipt, Australia, SUA şi Europa.

Principalele elemente caracteristice ale acestui program sunt:  internaţionalismul – programul fiind susţinut în limba engleză de studenţi internaţionali veniţi în România, abordarea pe termen lung, conţinutul educaţional îmbunătăţit continuu şi acoperirea naţională – proiectul desfăşurându-se în cele mai mari 15 oraşe din România (Alba-Iulia, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Călărași, Craiova, Focșani, Iași, Oradea, Piteşti, Roman, Slobozia, Suceava, Tîrgu-Mureș, Toplița).

Prin intermediul acestui program ne dorim să ducem educația nonformală la nivel local şi să dezvoltăm un spațiu modern și creativ destinat tinerilor, în care aceştia să învățe să fie autonomi și să deprindă diferite abilități în cadrul unor ateliere și training-uri.
"Ținând cont de particularitățile caracterului individual al fiecărui adolescent am încercat să îi fac conştienţi de aptitudinile lor, de mediul înconjurător şi de cel cultural, pentru a îi face să se înţeleagă mai bine pe sine, dar şi contextul social din care fac parte.

Printre altele, am purtat discuţii despre valorile personale şi modul în care deciziile luate ne influențează viața de zi cu zi și în mod implicit viitorul”, ne mărturisește Andreia Mendes Correia trainer GROW Bucureşti, din Portugalia. Urmărește povestea GROW pe www.growedu.ro și îndrăznește să te îndrăgostești de învățare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.