Un juriu de prestigiu pentru iMapp Bucharest 2015

0
91

Cele 6 echipe de artiști care participă la concursul de video mapping iMapp Bucharest 2015 sunt în fața celei mai mari provocări din carieră. Acestea au misiunea de a impresiona și convinge, pe 19 septembrie, un public ce se anunță extrem de numeros și un juriu format din personalități marcante din domeniu.

Jean François Zurawik este președintele juriului și Director al Programelor de Evenimente din orașul Lyon, poziție din cadrul căreia coordonează faimosul Festival al Luminilor de la Lyon. De asemenea, Jean François a fost directorul artistic al primei ediții a Festivalului Luminilor Dubai 2014.

Raluca Velisar este critic de artă și curator. Începând cu 2004, aceasta conduce departamentul de cercetare și curatoriat al Muzeului Național de Artă Contemporană, făcând parte, anterior, din echipa responsabilă de Pavilionul României la Bienala de la Veneția.

László Zsolt Bordos este un renumit artist 3D, care a scris istorie mai întâi în lumea underground-ului artelor vizuale din Budapesta și, mai apoi, la un înalt nivel internațional.

Alexander Us este Creative Director și cofondator al studioului Sila Sveta — pionieri ai video mapping-ului moscovit. În prezent, compania s-a extins în afara Rusiei, iar Alex ocupă poziții de management și dezvoltare de business ale Sila Sveta International.

Rachael Rogerson-Thorley este Editor al revistei mondo*dr, o publicație de prestigiu în domeniul tehnologiilor experiențiale și industriei divertismentului.

Conceptul creativ al concursului iMapp Bucharest este dat de elementele primordiale – pământ, aer, apă, foc. Fațada Palatului Parlamentului va fi personalizată și reinterpretată  printr-o imagine 3D complexă ce animă prin forme și culoare suprafața clădirii de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Șase echipe de artiști au fost desemnate câștigătoare în urma Open Call-ului destinat comunității internaționale de artiști video: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franța) și Mindscape (România). Acestea vor realiza show-uri a câte 4 minute și 30 de secunde pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire. Publicul își poate vota și în această ediție preferatul prin sms la un număr de telefon pus la dispoziție de organizatori în seara evenimentului.

Seara va începe cu un concert susținut de Argatu’ & Friends, urmat de Suie Paparude ce va cânta în deschiderea celebrei formații de electro-swing PAROV STELAR. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scenă o coregrafie luminoasă interactivă, cu ajutorul unor costume spectaculoase.

Anul acesta, în cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusă o nouă secțiune, StillMapp – Picture Competition, adresată cetățenilor români din dorința de a sprijini artiștii autohtoni și de a încuraja aportul acestora la cultura locală. StillMapp Bucharest 2015 este un concurs de fotografie în urma căruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, pe 19 septembrie, marele câștigător primind un premiu în valoare de 1.000 de euro. Termenul limită până la care pot fi înscrise fotografiile este 13 septembrie 2015.

Pentru mai multe informații, adresa de e-mail office@creart.ro, numărul de telefon 021 31 83 804 și pagina oficială www.imapp.ro vă stau la dispoziție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.