cros

Aproximativ 3000 de participanți, cei mai mulți din mediile studențești, au alergat astăzi la Crosul Universității din București, cel mai mare eveniment sportiv din Capitală dedicat tinerilor.

Paula Ivan, fosta campioană olimpică la atletism și ambasadoare a evenimentului, a dat startul crosului.

Acesta s-a desfășurat pe un traseu de aproximativ 3.800 de metri. Participanții au avut de parcurs tot traseul, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti – Bulevardul Iuliu Maniu, până în parcarea hipermarketului Cora Lujerului.

cros

Chiar dacă evenimentul a fost organizat de Universitate, la cros nu au participat doar studenții. Toţi cei atraşi de practicarea de plăcere a sportului au putut participa.

cros

Au fost vizate toate categoriile de vârstă, la nivel de amatori,  crosul având șase niveluri de înscriere: adolescenţi între 12 şi 18 ani, seniori între 19 şi 41 de ani, veterani de peste 42 de ani, studenţi ai Universităţii din Bucuresti, angajaţi ai Universităţii din Bucureşti şi angajaţi Cora.

Primele trei câştigătoare şi primii trei câştigători de la fiecare categorie s-au ales cu premii importante oferite de sponsorii competiţiei.

Cei care nu au reușit să ajungă printre primii la finish s-au putut bucura de o cursă pe cinste și de spectacolul oferit de Andra Gogan și trupa Amicii, demonstrații de kangoo jumps și gimnastică ritmică.

cros

Crosul a fost organizat și în scop caritabil. La această ediţie s-au strâns fonduri pentru asociaţia M.A.M.E., asociație care sprijină lupta împotriva cancerului la copii.

Competiţia a fost organizată pentru prima dată în 1992 de Universitatea din Bucureşti și are ca obiectiv promovarea mișcării în aer liber și valorilor nobile ale sportului, încurajarea unui stil de viaţă sănătos şi armonios şi a unei atitudini competiţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here