luni, mai 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatru3 filme de pe Netflix pentru un Crăciun fericit

3 filme de pe Netflix pentru un Crăciun fericit

Chiar dacă e perioada în care toată lumea se gândește deja la frigul de afară și la locul în care își petrece Revelionul, spiritul sărbătorilor n-a ajuns încă pe la toată lumea. Crăciunul e la o lună depărtare, dar de obicei timpul trece atât de repede că nu ai timp nici să-l vezi când te trezești pe data de 25 decembrie. Până una, alta, ca să evităm stresul ultimei luni înainte de binemeritata vacanță, Netflix ne vine în ajutorul cu o grămadă de filme de Crăciun.

Aceste filme au actori cunoscuți și mai puțin cunoscuți, o acțiune care mai de care mai unică, desigur, și câteva clișee pe care le iubim, în care fata de rând e în secret prințesă sau prințul se îndrăgostește de fata cu sufletul bun, dar fără sânge regal.

filme de Crăciun
sursă foto: giphy
  1. The Princess Switch

Nu mă pot pronunța în nume altora, dar eu o iubesc pe Vanessa Hudgens încă de pe vremea High School Musical. Acum câteva luni, a venit în România și a dat sfoară-n țară că e aici ca să filmeze un film despre Crăciun. Eram curioasă încă de atunci cum arată țara noastră văzută prin ochii unor directori din afară care vor să creeze o societate monarhală.

Filmul o are în centru pe Stacy, o patiseră din Chicago, pe care prietenul și partenerul ei de afaceri, o înscrie la un concurs de gătit torturi de Crăciun care are loc în Belgravia, o mică țară monarhică. Deși Stacy e o fire foarte obsedată de control, acceptă invitația și cu o săptămână înainte de Crăciun pleacă în Belgravia. Aici o întâlnește pe Margaret, ducesă de Montenaro și viitoarea soție a prințului Belgraviei, care, întâmplător sau nu, arată exact ca ea. Cele două fac schimb de vieți și se îndrăgostesc de persoana nepotrivită. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată iar viețile lor sunt schimbate pentru totdeauna de această cacealma. Cum? Urmărește filmul și vei afla.

filme de Crăciun
sursă foto: express.co.uk

Mi-a plăcut că spre deosebire de alte filme de Crăciun, a avut ceva catchy. Poate că trimiterea subtilă la destin sau zâmbetul unuia dintre actorii principali m-a cucerit, însă aș urmări cu siguranță și partea a doua. Vanessa Hudgens a făcut o treabă foarte bună în ambele roluri și Nick Sagar (Kevin), precum și Sam Palladio (prințul Edward) au adus la viață două personaje dinamice, atât de diferite, dar care totuși au contribuit la poveste într-un mod în care asocierea cu un basm era imposibilă. (În cazul în care și tu i-ai dat follow Vanessei Hudgens pe Instagram, poți să o vezi și în ipostaza de actriță dând click aici.)

 

  1. A Christmas Prince

Sunt destul de sigură că pe măsură ce am crescut și am auzit miile de povești despre calești fermecate și prinți, măcar o dată ne-am dorit toate să ne căsătorim cu un prinț. Sigur că gusturile s-au mai schimbat pe parcursul anilor, însă poate că dorința a rămas acolo un bob mic de speranță îngropată în adâncul sufletului.

Pentru Amber (Rose McIver) visul a devenit realitate în filmul A Christmas Prince. Amber era o insignifiantă editoare la o revistă până să fie trimisă să facă un articol despre viitorul prinț al Aldoviei, Richard. Pentru prima oară pe teren și nemulțumită de rezultatul conferinței de presă, găsește o modalitate de a se strecura în castel și printr-o încurcătură ajunge locatară pe termen lung. Se folosește de noul său rol pentru a se infiltra în viața viitorului rege și cum soarta e mereu pusă pe fapte, ajunge prea aproape cu investigația și cauzează un dezastru în masă. Dar oare se termină totul cu bine? Asta rămâne de văzut urmărind filmul.

filme de Crăciun
sursă foto: bustle

Principalul meu motiv pentru a urmări acest film a fost, la început, faptul că am aflat că e folosit Peleș ca locație de filmare. E unul dintre puținele filme turnate la Peleș care arată atât exteriorul castelului și împrejurimile, cât și câteva capturi din istoria României. Pe lângă asta, povestea m-a fascinat pentru că, pentru una din puținele dăți din istoria cinematografică, nu a fost un clișeu de la cap la coadă și a arătat și partea reală a unei relații mature. (Dacă și tu vrei să vezi grandoarea Peleșului, apasă aici pentru trailer, ca să-ți faci o idee despre subiectul de la baza filmului.)

 

  1. Christmas Wedding Planner

Dacă mai devreme voiam să fim prințese, cum gusturile au crescut și s-au rafinat odată cu noi, aș zice că toți facem pe detectivii uneori. Fie că e vorba despre locul în care urmează să mergem și nu ni se divulgă locația, fie că cineva vrea să găsească o persoană pe Facebook, reușim să facem imposibilul și să intrăm în pielea unor detectivi. Ce legătură are asta cu titlul filmului? Imediat afli.

Christmas Wedding Planner este povestea lui Kelsey, o tânără organizatoare de nunți căreia i se oferă șansa de a-și începe cariera în acest domeniu prin organizarea nunții verișoarei sale, Emily. Lucrurile mergeau perfect până când la petrecerea de logodnă își face apariția fostul iubit al lui Emily, Connor, care își propune să ruineze nunta. Kelsey e hotărâtă să împiedice orice încercare a lui Connor însă cade în propria-i capcană și pornește pe un drum periculos care poate să arunce în aer orice tentativă a sa de a-și urma cariera. Cum reușește o singură persoană să dezamorseze o bombă care stă pe cale să explodeze? Netflix are răspunsul.

filme de Crăciun
sursă foto: BarrieToday.com

Am iubit acest film și am stat cu sufletul la gură de la început până la sfârșit. Partea cea mai bună a fost că Kelsey e exact ca o persoană normală: împiedicată, împrăștiată, visătoare și caută să vadă doar binele din oameni. E o poveste făcută să ne reamintească cum spiritul sărbătorilor pătrunde în fiecare colț de suflet și uneori reușește să ne facă să vedem partea bună a lumii în care trăim.  (Dacă ți-am captat atenția și ai fi interesat de cum să organizezi nunta perfectă de Crăciun, dă click aici.)

Acestea fiind spuse, eu am ceva timp liber la dispoziție să mai văd și alte filme de Crăciun și sunt mereu deschisă recomandărilor. Nu contează dacă actorii sunt faimoși sau nu, mă interesează calitatea și spiritul sărbătorilor. Dacă e și pe Netflix, ca să nu mă mai omoare paginile cu reclame, e și mai bine. Deci, recomandări?

Morti Tereza
Full-time human, part-time volunteer. Visătoare. Feministă. Activistă. Îmi place să cred că oamenii au puterea de a-și aduce contribuția la schimbarea lumii.
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular