3 cărți care merită să fie citite cel puțin o dată în viață

0
159
3 cărți care merită să fie citite cel puțin o dată în viață

Ne place să ne uităm la filme, seriale etc. Cui nu-i place până la urmă? Dar cu siguranță ați observat diferența dintre cărți și filme. Cred că multora dintre noi ni s-a întâmplat cel puțin o dată să ne uităm la film, apoi să citim cartea iar la final să realizăm că nu există grad de comparație. Cartea era mai bună, cu mai multe detalii, descrieri, eram mai implicați în citirea cărții decât în vizionrea filmului etc. Așadar, dacă nu mai aveți idee ce să citiți, ați nimerit în locul potrivit. În acest articol vă vor fi prezentate 3 cărți care merită să fie citite cel puțin o dată în viață, de oricine, indiferent de vârstă, profesie, religie ș.a.m.d.

1. MAITREYI de MIRCEA ELIADE3 cărți care merită să fie citite cel puțin o dată în viață

La prima vedere a acestui titlu probabil că mulți dintre voi veți zice: „cartea aia pe care ne-a pus să o citim în liceu, nu îmi place”. Fără îndoială cu toții ne-am confruntat cu problema „dacă ne obligă să o citim, nu ne place”. Sfatul meu este să dați o șansă acestei cărți, să o citiți din proprie inițiativă, când vreți să uitați de social media, filme, seriale. Luați-vă puțin timp și încercați să înțelegeți această carte.
Subiectul cărții pe scurt: Maitreyi este personajul principal al cărții. Personajul narator Allan ajunge în India și va locui pentru un timp în aceeași casă cu Maitreyi și familia ei. El ajunge să se îndrăgostească de ea și o percepe pe fată în funcție de stările și sentimentele îndrăgostitului, stări care sunt foarte schimbătoare: la început nu o iubește, se simte tulburat de prezența ei, îl fascinează, îl amuză, ajunge să o iubească iar la final urmează suferința.

2. PORTRETUL LUI DORIAN GRAY de OSCAR WILDE

3 cărți care merită să fie citite cel puțin o dată în viață

        Portretul lui Dorian Gray este singurul roman al lui Oscar Wilde pe care acesta l-a și terminat. A fost publicat pentru prima dată în anul 1890. A stârnit multe controverse însă asta nu a fost o piedică pentru a deveni una dintre cele mai bune și cunoscute cărți. A fost ecranizat în 2009 însă cu multe modificări, lucru ce a făcut cartea să fie și mai citită.
Dorian Gray este un tânăr de o frumusețe rar întâlnită. La o petrecere acesta face cunoștință cu un pictor pe nume Basil. Dorian reprezintă pentru Basil o muză, acesta făcând un tablou după el. La un moment dat, Dorian afirmă că își dorește să rămână pentru totdeauna frumos și tânăr iar cel care va suferi consecințele bătrâneții să fie tabloul. Fără să își dea seama, această dorință pusă din pură gelozie îi va fi îndeplinită. Din acest moment pentru tânărul Dorian Gray, vor începe cu adevărat problemele.

3. MICUL PRINȚ de ANTOINE DE SAINT-EXUPERY

3 cărți care merită să fie citite cel puțin o dată în viață

Micul Prinț a fost votată cea mai bună carte din secolul XX, în Franța. Această carte a fost inspirată de un accident aviatic suferit chiar de autorul cărții, pe ruta Paris-Saigon, în încercarea de a doborî un record de aviație ce i-ar fi adus 150.000 de franci.
În „Micul Prinț” este vorba despre un omuleț căruia îi placea să zboare cu avionul său. Odată, în timp ce zbura, avionul s-a defectat și acesta a aterizat într-un deșert. Acolo el a întâlnit pe cineva, și anume pe Micul Prinț. Cei doi s-au apropiat și chiar s-au împrietenit. La un moment dat Micul Prinț s-a hotărât să plece și să viziteze și alte planete. În prima zi s-a întâlnit cu un rege și a tot întâlnit persoane până când a ajuns și pe Pământ. Acolo s-a întâlnit cu o vulpe iar după asta călătoria sa a luat sfârșit. S-a întors în deșert și i-a povestit omulețului tot ce a văzut.
După ce Micul Prinț și-a dat seama că l-a mușcat un șarpe s-a dus în locul în care a aterizat deoarece nici el nu locuia în acel deșert, a dispărut iar omulețul s-a întors și el acasă. Pe cât pare de simplă această poveste pe atât este de interesantă, captivantă și sensibilă.

Acestea au fost cele 3 recomandări de cărți pentru voi, 3 cărți care merită să fie citite cel puțin o dată în viață, după cum am mai spus. Sper că v-am stârnit măcar puțin curiozitatea iar acum, cu ocazia începerii vacanței de vară, vă veți dori să vă relaxați și prin acest mod. Citind cel puțin o carte.