250 de spectacole la Opera Comică pentru Copii în prima parte a stagiunii

0
119
poveste de craciun poza

În prima parte a stagiunii 2018-2019, septembrie-decembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a prezentat bucureștenilor 250 de spectacole în cele trei săli ale instituției din Calea Giulești nr. 16. Dintre acestea, 5 producții au fost puse în scenă în premieră. Anume: concertul-lecție „România muzicală”, spectacolele de balet „Poveste vieneză” și „Prinț și Cerșetor”, opera „Motanul încălțat” și spectacolul de teatru „Erus și Valea Răbdării”.

Finalul de an a culminat cu spectacolul mozaic „Poveste de Crăciun” de la Sala Palatului, vizionat de peste 35.000 de oameni atât din sală, cât și din mediul online. Precum și cu Târgul „Poveste de Crăciun”, amenajat pe o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați în curtea OCC și sub Podul Grant. În total, în primele patru luni ale acestei stagiuni, peste 45.000 de spectatori au trecut pragul Operei Comice pentru Copii.

Stagiunea 2018-2019 a Operei Comice pentru Copii a debutat, în septembrie, cu două spectacole în premieră: concertul-lecție „România muzicală” și baletul „Poveste vieneză”. Tot în această lună, OCC a reluat, la cererea publicului, super-producția „Sunetul muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Luna octombrie a continuat cu premiera operei „Motanul Încălțat” în regia maestrului Cristian Mihăilescu, pe muzicalui Cornel Trăilescu și libretul lui Tudor Mușatescu și al Ninei Stoiceva, iar toate cele 19 reprezentații au fost sold-out.

Începând cu luna octombrie, echipa Operei Comice pentru Copii a primit pe micii spectatori și în Sala Epika din Grand Cinema&More, Băneasa Shopping City, unde a susținut mai multe piese de teatru, spectacole de operă și de balet destinate copiilor și părinților. Tot în octombrie a avut loc și premiera spectacolului de teatru „Erus și Valea Răbdării” după cartea lui Alec Blenche, având 18 reprezentații sold-out la Sala Under Grant. La începutul lunii noiembrie, premiera baletului „Prinț și cerșetor”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, a fost primită cu entuziasm de publicul Capitalei. Cele 19 reprezentanții jucându-se cu casa închisă. La avanpremierele spectacolelor „Motanul Încălțat” și „Prinț și cerșetor” peste 30 de copii au avut ocazia să participe la edițiile a VIII-a și a IX-a a programului „Micii Jurnaliști”.

Punctul culminant al primelor patru luni din actuala stagiune a fost spectacolul-mozaic „Poveste de Crăciun” de la Sala Polivalentă, susținut de peste 300 de artiști-soliști, balerini și muzicieni ai Operei Comice pentru Copii, alături de invitații lor. Cele două reprezentații din 4 decembrie au fost sold-out si au adunat peste 8.000 de spectatori.

Din 29 noiembrie, Târgul „Poveste de Crăciun” și-a deschis porțile în curtea OCC, primindu-i pe cei mici cu o mulțime de surprize. Copiii sunt așteptați la târg până pe 15 ianuarie 2019. Ei vor învăța să alunece pe gheață la Patinoarul OCC, să se dea cu sania pe derdeluș, să descopere Tărâmul Oamenilor de Zăpadă și Caruselul cu Jucării și să facă plimbări cu sania trasă de reni. Târgul „Poveste de Crăciun” este deschis de luni până vineri între orele 16:00–21:30. Sâmbătă și duminică între orele 10:00 – 22:00. Intrarea la târg este liberă. Însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor, care pot fi achiziționate de la punctele de informare. Valoarea unui tichet este de 3 lei.

„O Noapte la Veneția” în 27, 28, 29 decembrie

Mai sunt doar câteva zile până când se află câștigătorul concursului organizat de OCC. Până în 29 decembrie, spectatorii care cumpără bilete la una din cele trei reprezentații de gală de la finalul anului ale operetei „O Noapte la Veneția” de Johann Strauss pot participa la concursul organizat pe site-ul instituției: www.operacomica.ro. Premiul este un sejur de două nopți la Veneția în perioada 1 martie–1 iunie 2019, oferit de agenția Magic Holiday. Acesta cuprinde biletele de avion și cazarea, cu mic dejun, pentru maximum trei persoane.

Formularul online și regulamentul concursului pot fi consultate pe site-ul Operei Comice pentru Copii.