luni, decembrie 11, 2023
Recrutare IQool
AcasăEducație & carieră25 de ani de la primul festival medieval

25 de ani de la primul festival medieval

În perioada 27 – 30 mai, a.c., la Sighişoara şi Bucureşti se organizează o serie de evenimente culturale pentru a sărbători aniversarea a 25 de ani de la Primul Festival Medieval din România – Sighişoara, 1992. În acel an, Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET din Bucureşti, Primăria Municipiului Sighişoara, Organizaţia Democratică de Tineret din Târgu Mureş, în parteneriat cu TVR, UNITER, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti,  cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului şi a sponsorului principal Rank Xerox,  puneau bazele fenomenului de festival medieval în România.

În acest context, o parte din organizatorii primei ediţii de festival şi-au dat mâna să realizeze un moment Aniversar în 27 mai 2017 la Sighişoara. Evenimentul îşi propune să aducă în prim plan discuţii despre mişcarea artistică medievală, ce a însemnat ea atunci şi ce reprezintă acum, prezentări ale programelor şi proiectelor din acest an, precum şi momente de muzică şi poezie sustinute de artiştii participanţi ai festivalurilor din primii ani. Totodată, Grupul de Muzică medievală şi tradițională TRUVERII, condus de regizorul şi unul dintre fondatorii conceptului de festival medieval, Mihai Serghei Todor, vor interpreta o serie de cântece cu specific şi vor delecta audienţa cu poveşti despre viaţa vremurilor vechi transpusă în muzică.

Pentru mai multe detalii îl puteţi contacta pe – Mihai Serghei Todor – 0722 261 557,
mail: truverii@yahoo.co.uk şi webpage http://mediovalia.blogspot.ro/.

Program activităţi:
27 mai 2017 Sighișoara – Primărie
Conferința: Începuturile Festivalului,
Conferința: Mișcarea Medievală în prezent,
Conferința: Ediția 2017 a Festivalului Medieval de la Sighișoara

Spectacol : recital de poezie medievală, farse medievale, Concert de muzică medievală cu TRUVERII

28 mai 2017 Turul Cetății necunoscute însoțit de Toboșarul Cetăţii și notarul Georgius Kraus

30 mai 2017 București – Ecran Club (Quantic) de Zilele FTMB
Expozițe: Amintiri din Sighișoara
Conferința: începuturile
Concert TRUVERII

Mirela Frățilă
Mirela Frățilă
Sunt studentă la Facultatea de Comunicare si Relații Publice, SNSPA, am 18 ani și iubesc muzica, dansul, plimbările lungi și să-mi petrec timpul cu prietenii. Îmi place sa descopăr oameni și locuri noi, deci îmi doresc să pot călători cât mai mult. Privesc cu optimism spre viitor si sper să realizez tot ce îmi propun.
RELATED ARTICLES

Most Popular