Joi, 5 martie, te invităm în Alandala, la un spectacol de poezie şi muzică susţinut de Călin Torsan (flaut), Victor Podeanu (chitară) şi actriţele Ana Dumitrascu şi Cristiana Savu.

Intrare Liberă
Ora de Incepere: 19:30
Rezervări : 0720 326 925

FB event: https://www.facebook.com/events/1594215370816083

 

Dacă în luna februarie ai participat cu declaraţii, Joi vei avea poate surpriza ca textul tău să fie interpretat în cadrul spectacolului şi să fie sursa de inspiraţie pentru creaţii muzicale spontane.

Altfel zis, exprimă-ţi sentimentele alături de noi, într-un experiment cu totul şi cu totul alandala!

Alandala Cafe – Str. Aurel Vlaicu 70

Pentru a ajunge la Alandala, de la Piaţa Romană o luaţi pe Bvd Dacia şi după Institutul Francez faceţi stânga pe Str Aurel Vlaicu.  Casa se află pe partea dreaptă a drumului la numarul 70 şi o veţi recunoaşte după poarta colorată Alandala. https://www.facebook.com/AlandalaCafe

 

Fundaţia Outsider Art Ro by Laurenţiu Dimisca şi Alandala Cafe vă invită în perioada 06.03 – 31.03 la expoziţia de Outsider Art, ce intruneşte operele a 20 de artişti francezi şi 7 artişti români printre care: Poncon, Vassallo, Anne Sophie Atek, Pepe Vignas, Marcel Pascal, Torres Thierry, Blondine, Cuxac, Pfund Nicole, Danielle LeBriquir, Sylvie Kyral, Zabel Mamiza, Andre Robillard, Julia Sissi, Parasca Agape, Angela Szabo, Laurentiu Dimișcă, Mimi Revencu, Petre Diaconu, Alexandra Pașca, Aida Coloraida, Petre Petrescu, Kieffer, Edwige, Ioan Măric.
Perioada expoziţională: 06.03 – 31.03 – Intrare liberă

Vernisajul va avea loc vineri – 6 martie – 19:30.
Curator: Laurenţiu Dimisca.
FB event: https://www.facebook.com/events/1550013115275141

Lume vastă şi interesantă, în arta outsider găsim tot ce nu vor să accepte curentele acceptate ale artei, găsim artişti fără studii riguroase de artă, găsim artă populară cu trasaturi naive, dar şi creaţia celor pentru care arta e terapie, a creatorilor din impuls, a celor capabili de revelaţii sau doar uşor de încadrat în acţiuni programatice.

Este ştiut că termenul de „outsider art” – o artă în afara barierelor culturale oficiale, a fost introdus de criticul Roger Cardinal, în anul 1972, ca un corespondent la stilul creat de Jean Dubuffet, părintele artei brute.

De altfel, acest gen de artă a pornit de la persoanele cu probleme psihice, îndemnate de către medici să picteze, să-şi povestească, într-un fel, prin desen şi culoare, neliniştea sau dorinţa de eliberare dintr-o ”capcană” sufletească temporară; era pur şi simplu o metodă de tratament. Nu e de mirare că rezultatele, practic în planul manualităţii, s-au remarcat, în mod neaşteptat, prin calităţi artistice deosebite.

Curatorul acestei expoziţii, Laurenţiu Dimişcă, este un promotor recunoscut al genurilor plastice în afara normelor. El a participat cu lucrări proprii, la prestigioase manifestări internaţionale dar a şi organizat în România, manifestări Outsider Art de amploare, la Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi la Sala Brâncuşi a Palatului Parlamentului. Tot el este cel care a pus bazele Fundatia Outsider ART RO by Laurentiu Dimisca

Vinul va fi oferit de Cramele Rotenberg.

06.03 - 31.03 - Outsider Art Exhibition

 

Sâmbătă 7 martie începând cu ora 12:00 deschidem târgușorul de obiecte care-și caută o casă nouă.

Ora 12:00 / Intrare liberă pentru vizitatori.

FB event: https://www.facebook.com/events/927020887328313

Hăinuțe, Genți ,Bijuuuri, Tablouri, Accesorii HandMade, Cărți, obiecte Deco vă așteaptă să le achizițonați.

Prețurile sunt faine așa ca veniți devreme să profitați :).

La târg puteți dona bănuți, hăinuțe sau jucării pentru copiii de la asociația „Ana si Copiii”.
https://www.facebook.com/anasicopiii.ro
Dacă sunteți doritori să vindeți puteți să vă inscrieți plătind taxa de participare de 10 lei la Alandala.
Mai multe detalii pe alandala.cafe@gmail.com sau 0720 326 925.

07.03 - Iarmaroc - Targ de chilipiruri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here