2 hoinari – Tinerețe plină de călătorii

0
413
2 Hoinari


Tinerețea, momentul în care experimentezi, cunoști și te distrezi, te bucuri de fiecare moment și iubești tot ce e frumos. Acesta este timpul în care se adună în coșulețul vieții, cele mai frumoase amintiri.

Așadar, putem vorbi despre doi tineri pasionați de aventuri și călătorii, Alexandru și Corina, proaspăt căsătoriți, din București. Pe cei doi îi putem găsi în social media sub numele 2 hoinari.

2 Hoinari

Aceștia ne prezintă cele mai spectaculoase, colorate și atrăgătoare fotografii pe Instagram, dar ne și duc în călătorii, alături de ei, prin intermediul videoclipurilor pe care aceștia le postează pe canalul lor de YouTube numit „2 hoinari”

De la viața de tineri căsătoriți, la viața de hoinari

 • De ce „ 2 hoinari”?

Pentru că niciodată nu avem o destinație bine stabilită, hoinărim pretutindeni și împărtășim cu voi. Nu căutam locuri exotice, căutăm frumusețea naturii, care se poate afla chiar peste drum de noi, nu la 2000 de km depărtare. Suntem la început cu acest proiect și sperăm să adunăm multe momente, aventuri, călătorii alături de voi.

 • Cum ați început să călătoriți?

Ca majoritatea dintre noi am început cu un concediu de câteva zile în urma cu mulți ani.

De la un concediu ne-am dorit două și asa mai departe, simțeam că acesta este singurul lucru care ne împlinește cu adevarat. Atunci când nu dormi noaptea precedentă plecării, când iți faci bagajul copleșit de emoție, de nerăbdare, înțelegi că, de fapt aceasta este pasiunea ta.

 • Unde ați fost pentru prima oară?

După câteva călătorii prin România, relativ aproape de casă, am decis sa părăsim țara și am ales ca prima destinație din Europa să fie insula Thassos, auzisem multe despre Grecia și curiozitatea ne-a împins către această țară, plus că era și ușor accesibilă. După această vacanță ne-am îndrăgostit de Grecia și ne-am făcut un obicei în a o vizita în fiecare an.

 • Care este cel mai fascinant loc în care ați fost?

Au fost mai multe locuri fascinante, am fost fascinați de plaja de marmură din Thassos, de Giola (piscina naturală din stâncă), Meteora, plaja Novagio din Zakynthos și nu in ultimul rând, am fost fascinați de Barcelona.

 • Credeți că aceste călătorii vă sudează mai mult, pe voi doi ca relație?

Sigur că da, când călătorim experimentăm fel și fel de stări, de trăiri, întâlnim situații care ne fac să ne consolidăm ca și cuplu, comunicăm mult și luăm decizii, petrecem mult timp împreună și suntem deconectați de la viața cotidiană, de la probleme, de la stres.

 • Cum v-a venit ideea să vă apucați de YouTube?

Aceasta idee a venit relativ târziu pentru noi, în Decembrie 2019, amintindu-ne toate călătoriile, aventurile, locurile frumoase pe care le-am vizitat, în ultimii 5 sau 6 ani și care au rămas doar în arhivele noastre personale, din păcate. Am decis într-un târziu ca ar fi o idee bună să facem un canal de YouTube și să împărtășim cu toți pasionații de călătorii și nu numai, toate aventurile noastre și locurile pe care urmează să le vizităm. Oarecum a fost un moment nepotrivit, deoarece a venit această pandemie care ne-a tăiat puțin aripile, dar acum odată cu slăbirea acestor restricții ne gândim tot mai mult la următoarele vacanțe.

 • Atunci când vine vorba de România…cum ați descrie voi în câteva propoziții, turismul și locurile minunate de vizitat?

Încep prin a spune ca România este fabuloasă și nu sunt cuvinte mari, este o țară extraordinar de frumoasă, avem atâtea locuri minunate, oameni frumoși, primitori, gastronomie, tradiții și obiceiuri. Din păcate, turismul și infrastructura nu se ridică la nivelul așteptat, din acest motiv spunem că România este un diamant neșlefuit, cu potențial enorm.

 • Cât costă, în total, o călătorie? În țară și în străinătate.

Costurile unei călătorii sunt variabile și influențate de mai mulți factori, depinde cum privești această noțiune de a călătorii. Pentru noi, a călători nu înseamnă „all inclusive” sau restaurante cu stele Michelin. În călătoriile noastre nu am plătit niciodată mai mult de 25€ pe noapte cazare, excepție făcând Barcelona unde am plătit 150€. Se poate călători și cu buget mic dacă nu faci risipa și dacă știi să îți administrezi bugetul.

 • Care este ritualul vostru de călătorie? Cum procedați?

De multe ori ne alegem din timp vacanțele, uneori și cu 6 luni înainte, nu mergem niciodată la mare în luna August, preferăm Septembrie. Nu avem neapărat un ritual foarte bine pus la punct, pur și simplu e chestiune de moment, de trăire.

 • Cum vă alegeți destinațiile?

Totul începe cu o căutare pe internet și cu veșnica întrebare „Ce zici Cori, îți place?”, procentajul este de 100% pentru răspunsul „da”. Apoi începe documentarea, urmărim clipuri, poze, căutăm obiective turistice în zona și dacă totul corespunde cerințelor noastre, ne-am ales cu o vacanță. Nu este nimic sofisticat în alegerea destinației, contează feelingul de moment.

 • Care este locul unde plănuiți sa mergeți, în viitorul apropiat?

Deja am achiziționat o vacanță în Grecia cu plecare pe 4 Iulie, după care avem o vacanță programată pe 1 Septembrie în Israel. Ne dorim tare mult să ajungem în Asia pentru o perioada mai lungă de timp, anul acesta, din cauza pandemiei cred că este imposibil, dar sperăm la anul. Iar visul meu este sa vizităm USA.

 • Ce mesaj aveți pentru cititorii IQool care sunt pasionați de călătorii și care nu vă cunosc?

Dacă nu ne cunosc, îi invitîm pe pagina noastră de Instagram (2_hoinari) și pe canalul de YouTube (2 hoinari). Vă așteptăm pentru că și noi dorim să vă cunoaștem și să vă alăturați comunității noastre. Dorim să aveți cât mai multe călătorii frumoase și să fiți bogați în amintiri. Știm că situația economică este din ce în ce mai grea și apăsătoare, dar dacă vă doriți un lucru cu adevarat care vă face fericiți, luptați pentru el și nu uitați „omul este suma faptelor sale”. Vă mulțumim și să ne revedem cu bine.

Dacă doriți să îi susțineți pe cei doi, cu un share, subscribe și un like, îi găsiți atât pe Instagram, cât și pe pagina lor de YouTube, 2 hoinari.