marți, ianuarie 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăConcerte si muzică2.000 de muzicieni Cantus Mundi au amplificat Festivalul Internațional George Enescu cu...

2.000 de muzicieni Cantus Mundi au amplificat Festivalul Internațional George Enescu cu 250 de noi evenimente conexe

În perioada 31 august – 22 septembrie,vibrația Festivalului Internațional George Enescu a fost extinsă în 31 de spații neconvenționale din București, prin proiectul Orașul cântă. 2.000 de coriști, instrumentiști și artiști din Programul Național Cantus Mundi au conectat publicul meloman din capitală la universul sonor al ediției XXIV a Festivalului. Reuniți din 19 județe din România și din Chișinău (Republica Moldova), copiii și tinerii din rețeaua Cantus Mundi au transformat orașul într-o imensă sală de spectacol,prin 250 de micro-concerte și recitaluri, care s-au desfășurat timp de 23 de zile în 6 parcuri, 5 muzee, 4 mall-uri și 16 clădiri de birouri.

“Orașul cântă reprezintă o experiență Enescu incredibilă, pentru că în 31 de locuri din București, indiferent că au fost parcuri, muzee, centre comerciale sau de afaceri, 2.000 de copii și tineri au dus vibrația muzicală a Festivalului Enescu mai aproape de bucureșteni. A fost un superb efort al membrilor Cantus Mundi de a dărui publicului frumusețea muzicii culte și de a-i conecta și pe cei care nu ajung în sălile de spectacol la vibrația Festivalului Internațional George Enescu”,a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Orașul cântă, proiect asociat Festivalului Internațional George Enescu și derulat în premieră anul acesta, a fost un parteneriat socio-cultural prin care s-a încurajat consumul de muzică elevată, într-o manieră actuală și inedită. Oferind tuturor spectatorilor un spațiu de relaxare și evadare din cotidian, muzicienii au fost răsplătiți cu ropote de aplauze la finalul fiecărei reprezentații.

Conex proiectului Orașul cântă s-a desfășurat Cantus Mundi Unique Experience, un eveniment fără precedent în România. 20 de persoane, în grupuri de câte 5, au fost pe rând în lumina reflectoarelor, urcând pe scena din Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru a urmări un show memorabil susținut de „spectatori”: aproape 100 de interpreți, membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și tineri coriști din Programul Național Cantus Mundi.

Mall-uri partenere: Promenada Mall, AFI Cotroceni, Mega Mall București, Sun Plaza

Muzee partenere: Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Național al Țăranului Român, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Galeria Galateca, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Parcuri partenere: Parcul Regele Mihai I al României – Herăstrău, Parcul Circului de Stat, Parcul Unirii, Parcul Tineretului, Parcul Sebastian, Parcul Drumul Taberei – Moghioroș

Parteneri media: Actualitatea Muzicală, AgențiadeCarte.ro, Agerpres, Bookhub, Cațavencii, Ceașca de cultură, feeder.ro, 4arte.ro, Itsy Bitsy FM, Metropotam, platforma Calendarevenimente.ro, Radio București FM, Raftul cu idei, SENSOTV.RO, Societatea Muzicală, Zile și Nopți București

Orașul cântă este un proiect dezvoltat de Programul Național Cantus Mundi prin Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu susținerea CBRE România și sub egida Festivalului Internațional George Enescu 2019 ca program asociat acestuia. Orașul Cântă este desfășurat de Cantus Mundi București, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

Mirela Frățilă
Sunt studentă la Facultatea de Comunicare si Relații Publice, SNSPA, am 18 ani și iubesc muzica, dansul, plimbările lungi și să-mi petrec timpul cu prietenii. Îmi place sa descopăr oameni și locuri noi, deci îmi doresc să pot călători cât mai mult. Privesc cu optimism spre viitor si sper să realizez tot ce îmi propun.
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular