SDV_HR_Club_2014

O generaţie proaspaătaâă de viitori profesionişti în resurse umane a urmat timp de 2 săptămâni cursurile Scolii de vara HR Club Next Generation. Cei 15 studenţi şi masteranzi au participat în perioada 7-18 iulie la seminarii şi training-uri susţinute de profesionişti de renume din HR (practicieni şi consultanţi în resurse umane, membri HR Club). Programul a fost structurat pe 7 module, oferind studenţilor o înţelegere de ansamblu a domeniului de activitate: Recrutare şi selecţie; Formare şi dezvoltare; Legislaţia muncii şi relaţii industriale; Compensaţii şi beneficii; Managementul performanţei; Dezvoltare organizaţională; Strategie de resurse umane. Mai mult, studenţii au beneficiat de sesiuni de dezvoltare personală, au vizitat Uzina Dacia şi Centrul Tehnic Titu şi au lucrat în echipe la un studiu de caz.

Provocarea lansată de studiul de caz de anul acesta a constat în găsirea unei soluţii pentru coagularea unei culturi organizaţionale unitare într-o companie care funcţiona cu mai multe unităţi. Rezolvarea studiului de caz a presupus aplicarea cunoştinţelor asimilate la cursuri, iar soluţiile au fost prezentate de cele 3 echipe unui juriu format din 7 membri HR Club. Aceştia au evaluat creativitatea în aplicarea cunoştinţelor acumulate, realismul soluţiei propuse, precum şi calitatea prezentării. În urma jurizării, a fost desemnată o echipă câştigătoare, cei 5 studenţi primind din partea HR Club câte o invitaţie la Conferinta Nationala “HR Times” din 30 octombrie 2014. Toţi absolvenţii şcolii au primit câte un Student Membership HR Club (ce include beneficiile pachetului de membru SILVER), precum şi Manuale de bune practici in resurse umane (ediţiile 3 si 4).

În cele 8 editii ale Şcolii de vară HR Club, peste 150 de studenţi s-au întâlnit cu peste 130 de tutori, membri HR Club – consultanţi, traineri şi practicieni din marile companii româneşti şi multinaţionale. Aproximativ 60% dintre alumni şcolii de vară lucrează deja în resurse umane în România sau în afara ţării. Alţi 20% dintre aceştia îşi continuă studiile în domeniu sau activează în ONG-uri. De asemenea, o parte dintre studenţi au primit oferte de angajare sau stagii de practică în domeniul resurselor umane chiar de la tutorii şcolii de vară. Prin proiectul „HR Club Next Generation”, HR Club investeşte în pregătirea şi instruirea viitoarei generaţii de profesionişti în resurse umane, misiunea Asociaţiei fiind dezvoltarea profesională a întregii comunităţi de HR din România.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi website-ul Scolii de vara HR Club Next Generation şi pagina de facebook dedicata.

SDV_HR_Club_2014_2

HR Club mulţumeşte partenerilor pentru susţinerea Şcolii de vară HR Club Next Generation: Parteneri anuali HR Club 2014 – BCR Pensii, Grupul Trend Consult; Parteneri de conţinut 2014 – Millward Brown Romania, PeliFilip; Parteneri proiect – BRD Groupe Societe Generale, Tuborg; Parteneri media – AcademicLink.ro, Edu-News.ro, IQool.ro, ISIC.ro, RegieLive.ro, Studentie.ro, Studentii.net.