10Lucruri este un proiect iniţiat de 3 tineri pasionaţi, care îşi propun să schimbe faţa văzută a României prin umor. 10Lucruri înseamnă Andrei Lăcătuş, Ionuţ Bodonea şi Vali Dobrogeanu.

Cum a pornit 10Lucruri? Și mai ales de ce “10Lucruri”?

V.D.: Ideea i-a venit lui Andrei (Shurubel) într-o seară când era în club: a văzut o fată şi, din câte ţin minte, s-a gândit la 10 Lucruri pe care i le-ar face sau ceva de genul acesta (da, e un pic pervers!!! ). Împreuna cu nişte prieteni i-am cumpărat domeniul 10Lucruri.ro de ziua lui, iar apoi s-a decis să facă proiectul cu Ionuţ şi cu mine.

Cum a fost experiența 10 Lucruri?

V.D.: Am cunoscut o grămadă de oameni extraordinari şi asta contează cel mai mult. E mereu plăcut când te recunoaşte o persoană şi te felicită pentru ceea ce faci sau când o fată te agaţă pe Facebook crezând că eşti vedetă.

 

„Din păcate societatea nu prea ne permite să facem mereu ce ne place, mai sunt şi facturi de plătit… Scenariul ideal este acela în care lucrezi exact în domeniul care-ţi place şi câştigi şi bine de pe urma acestei activităţi. Rareori se întâmplă asta şi mai mereu trebuie să faci multă muncă pro bono înainte.”

Cum a fost primită această idee de către public?

V.D.: Aparent bine, vom vedea ce va fi pe viitor. Ne-a ajutat foarte mult că am avut un format destul de original, deşi, din câte îmi amintesc există un neamţ care face Zehn Dinge. Cu toate acestea, noi avem un format un pic diferit.  Am dus-o un pic spre sitcom, serial şi ne-am făcut propriul nostru stil.

Ce speranțe aveți pentru România?

V.D.: Aş vrea să ştiu ce le place românilor, dar sincer habar n-am… Sunt multe chestii care aparent prind la public, iar mie nu mi se par amuzante… la fel cum sunt sigur că există persoane care nu consideră amuzant ce facem noi. Ideea principală e că vrem să facem în continuare ceea ce ne place, chiar dacă nu o să aibă un succes enorm la nivel naţional. Preferăm un public mai restrâns, decât „să ne prostituăm”.

 

Cu toate că nu vrem să fim indiscreţi, ce planuri de viitor are 10 Lucruri, dacă acestea pot fi dezvăluite?

V.D.: Vrem foarte mult să oferim ceva săptămânal publicului, fie un filmuleţ 10 Lucruri, fie un sketch scurt. Este foarte greu, mai ales că momentan nu putem trăi din asta şi avem nevoie de job-uri, care ocupă timp. Ideal ar fi să ajungem să scoatem bani din proiect şi atunci sunt sigur că vom scoate conţinut de calitate.

Să vorbim puțin şi despre tine. Știu că muzica ocupa un loc special în viața ta. Cum a pornit acest drum?

V.D.: Mereu mi-a plăcut muzica, nu nepărat un gen anume, însa de câţiva ani îmi place muzica electronică foarte mult. De aproximativ un an am început să şi produc propriile piese, iar acum mi-am unit forţele cu Ionuţ şi avem împreună proiectul Zece, cu care cred că vom ajunge departe. Dacă nu ne iese, putem mereu să ne băgăm în industria nunţilor şi botezurilor. J

„Îmi place foarte mult ceea ce fac, fie că este vorba de 10 Lucruri, Rezumatul Zilei sau muzică. Cred că cel mai important lucru în viaţă este să faci exact ce-ţi place.”

Spune-ne cea mai amuzantă peripeție de la filmări.

V.D.: Nu îmi amintesc o scenă în mod special, dar mai mereu se întâmplă să avem o fază la care pur şi simplu să nu putem să ne oprim din râs. Aşa că filmăm câte 20 de duble. Oricum, mulţi îşi imaginează că e o mare distracţie la filmări, însă nu e întotdeauna aşa. Trebuie să fim mereu atenţi şi suntem de multe ori presaţi şi de timp, aşa că nu prea avem timp să ne prostim.

De unde vă vin ideile pentru scenarii?

V.D.: Depinde de subiect, însă în principal aş zice că din viaţa de zi cu zi. E o senzaţie foarte tare să treci prin ceva şi apoi să poţi să împărtăşeşti faza cu oamenii sub forma unui filmuleţ amuzant. Nouă ne place foarte mult să râdem pe seama noastră şi asta cred că se poate observa uşor din ceea ce facem.

Un hint pentru tinerii care doresc să schimbe Romania, dar poate nu au curajul și idei de unde să pornească…

V.D.: Este foarte greu să schimbi mentalitatea unei ţări, poţi să munceşti ani de zile şi să nu ajungi nicăieri. Dacă îţi poţi asuma acest risc, atunci trebuie să fii dispus să munceşti enorm şi să te înarmezi cu multă răbdare. Nu există nicio reţetă magică, decât un drum greu şi anevoios, care de multe ori nu duce nicaieri. (sunt un pic cinic în caz că nu v-aţi dat seama până acum). Noi încă ne chinuim… :))

 

„Cel mai bine e să găseşti o cale de mijloc, să ai un job care îţi aduce măcar strictul necesar şi să nu uiţi de pasiunile tale. Desigur asta înseamnă că trebuie să îţi sacrifici timpul liber, dar asta e…

Vorbeşte-ne un pic şi despre Rezumatul Zilei

V.D.: Rezumatul Zilei este un proiect personal, pe care îl scriu, filmez şi montez singur, iar acolo se poate vedea exact stilul meu de umor. Momentan sunt în pauză şi nu ştiu dacă mă voi reapuca de el, deoarece nu prea mai am timp liber. Este un proiect la care ţin foarte mult şi care mi-a adus multe satisfacţii.

„În concluzie, înarmaţi-vă cu răbdare şi fiţi dispuşi să faceţi sacrificii, o să se merite într-un final! Vorba aia… o viaţă avem :)”

Redactor: Alexandra Mihai

Foto: Arhiva Personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here