miercuri, mai 22, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internship10 lucruri pe care le inveti in America

10 lucruri pe care le inveti in America

Fiecare drum făcut în viață e o experiență, care influențează mai mult sau mai puțin mentalitatea și implicit modul de a percepe realitatea. Ai plecat în State într-o zi de iunie, fără așteptări și cu un bagaj mare. Când te-ai întors, era plin cu momente. Din experiențe rămâi mereu cu ceva și te deprinzi cu anumite lucruri, iar America te învață:

10. Ce înseamnă cu adevărat toleranța. Toleranța față de străini, față de oameni din toate clasele sociale, față de oameni diferiți. Acolo nu ești judecat dacă nu porți cele mai în vogă haine, dacă ai un accent diferit față de americani, dacă îți bei cafeaua așa cum ei niciodată nu au făcut-o. Fie că ești mexican, turc, slovac sau american, toți sunt tratați în același mod. Și toți sunt acceptați și primiți cu brațele larg deschise, indiferent de etnie, rasă, statut, religie, cultură.

large

9. Că trebuie să apreciezi mereu ceea ce ai. Să te bucuri de ceea ce ai în acel moment, nu să te concentrezi pe ceea ce nu ai. Fiecare om își dorește ceva ce nu are, însă nu trebuie să te frustrezi că nu ai acum acel ceva. Dacă lucrezi mult, ajungi mai târziu să ai mai mult.

8. Că mereu trebuie să fii open-minded. Să fii deschis la discuții despre orice, începând cu chestii banale și ajungând la filosofie. Să fii deschis la provocări și să încerci să faci cât mai multe lucruri, să știi să îi asculți pe ceilalți, chiar dacă punctul lor de vedere nu coincide cu al tău. Să fii open-minded nu înseamnă să te arunci de pe un pod legat la ochi sau să încerci să faci un lucru, doar pentru că toată lumea îl face și e la modă.

7. Că lucrurile materiale nu au nicio valoare. După astfel de experiențe, rămâi cu zâmbete și momente, ce ți se vor derula ocazional prin fața ochilor. Rămâi cu trăiri pe care niciun aparat de fotografiat nu le poate reda în totalitate.

6. Să te bucuri de fiecare clipă liberă. Acolo înveți ce înseamnă să muncești cu adevărat, până la 13-16 ore pe zi. Iar faptul că reziști atâtea ore se datorează oamenilor din jurul tău, care îți demonstrează că munca înseamnă și distracție. Până nu muncești, nu realizezi ce înseamnă o zi liberă. O zi în care nu sună alarma de la telefon. Iar în State cel mai bun termen este jumătate de zi liberă. Zi care trece nici nu știi cum, iar de cele mai multe ori se termină cu o baie în ocean, cu o petrecere până în zori, cu desene pe plajă sau cu prea puține ore de stat la cumpărături.

5. Să îți urmezi visul: dacă îți dorești ceva, nimic nu ar trebui sa te împiedice să realizezi asta. De ce să rămâi doar cu un vis, când îl poți trăi și transforma în realitate?

large (1)

4. Că în viață există și lucruri gratuite. Există oameni care te primesc în casa lor atunci când nu ai unde să stai, care oferă mese, cadouri, haine, îți oferă timpul lor pentru ca tu să te simți bine, sunt străini care îți zâmbesc pe stradă și îți urează o zi frumoasă. Există și comunități din cadrul institutelor religioase-care sunt mai mult decât vezi în filme- care organizează excursii și activități recreative. Toate fără niciun cost. Oameni care te primesc în lumea lor, fără să aibă pretenția ca tu să le oferi ceva, poate doar un zâmbet. E o lume care te face să nu te simți niciodată singur, pentru că îți devine familie, e o lume frumoasă și complet diferită.

3. Că totul se rezolvă cu calm. Indiferent de ceea ce ți se întâmplă, intratul în panică nu e o soluție. Rar vezi oameni agitați, care să alerge dintr-o parte în alta, fără să știe ce să facă. Toată lumea are probleme, însă americanii sunt conștienți că și le vor rezolva, mai devreme sau mai târziu. Cu calm îți găsești un loc de muncă, cu calm îți găsești un loc unde să stai peste noapte dacă ai ajuns în orașul greșit sau ai fost dat afară din casă, cu calm te descurci cu zeci de clienți care își așteaptă comanda, cu calm trebuie să părăsești un hotel când alarma de incendiu e declanșată.

2. Că zâmbetul e la fel în orice limbă. Zâmbetul e cea mai simplă cale de a te împrieteni cu un străin și poate fi unul dintre cele mai frumoase moduri prin care ceilalți își vor aminti mai târziu de tine. Prin zâmbet cucerești lumea, prin zâmbet le faci ziua mai frumoasă celorlalți. Indiferent de situație, oamenii afișează un zâmbet care îți poate schimba și ție starea de spirit. Să abordezi viața cu zâmbetul pe buze te va duce mereu pe drumul cel bun.

1. Că vara e prea scurtă ca să ai regrete. Înoată noaptea în ocean, chiar dacă e interzis, sari cu parașuta, fă un selfie cu străinii, oprește un motociclist pe stradă și urcă-te cu el pe motor, bea cel mai scump cocktail, dansează până în zori, chiar dacă în mai puțin de trei ore trebuie să fii la muncă. Fă ceva ce nu ai mai făcut niciodată. Nu mai spune nu ocaziilor care îți apar în cale: nu știi dacă o să mai ai șansa asta și a doua oară. E greu să trăiești mai târziu cu sentimentul ce ar fi fost dacă…?

large (2)

sursa foto: weheartit.com

Ana-Maria Nae
Ana-Maria Nae
Optimistă cu acte în regulă. Cel mai probabil că o să mă întâlnești zâmbind. Visez cu ochii deschiși, sunt dependentă de oameni și vreau să văd lumea.
RELATED ARTICLES

Most Popular