10 cărți pe care să le citești de Halloween

0
51

Cei mai bine vânduți autori horror pe Libris.ro

BUCUREȘTI, octombrie 2018

Luna octombrie trebuie să fie luna poveștilor de groază. Și chiar dacă, pentru mult timp, filmele au fost cele care au dominat, cărțile au recuperat teren și promit să îngrozească cititorii amatori ai genului. Pentru aceștia și nu numai, Libris.ro a alcătuit o listă de 10 cărți horror care nu trebuie ratate anul acesta.

Volumele care aparțin genului horror sunt printre cele mai căutate pe Libris.ro, pasionații având la dispoziție câteva sute de de titluri încadrate în această categorie, în română sau engleză. Printre cei mai populari autori se numără Stephen King, cu titluri precum IT, sau seria Turnul Întunecat, dar și volumele care au ca personaje centrale vampirii, preferate de cititorii adolescenți și nu numai. Printre acestea se numără seria Vampirii din Morganville de Rachel Cane, Dispozitive infernale și Instrumente mortale de Cassandra Clare. Carlos Ruiz Zafon, supranumit Dickens al Barcelonei, intră și el în topul celor mai populari autori de scrieri horror cu volumul Jocul îngerului.

  1. IT, Stephen King – 74,99 lei

O magnifică odisee a terorii de la nimeni altul decât maestrul genului horror, IT descrie povestea a 7 prieteni care pornesc pe urmele unui ucigaș sângeros ce le-a marcat copilăria și care acum, după 28 de ani, lovește din nou. Romanul redă o nouă dimensiune a spaimei, și transpune teroarea din lumea copiilor prelungită într-un imperiu al fricii. Povestea merge însă mai departe, fiind o lecție magnifică despre prietenie, căci răul absolut nu poate fi învins decât de iubire.

  1. Povești clasice, H.P. Lovercraft – 23,94 lei

Orice maestru își are maestrul său. Iar despre H.P Lovecraft, Stephen King a spus că este cel mai bun autor de literatură horror. Opere sale au constituit o piatră de temelie în universul scrierilor care îți dau fiori reci, așa că nu trebuie să ratezi aceste povestiri mai ales în noaptea de Halloween.

 

  1. Turn of the Screw, Henry James – 15 lei

O poveste care îngrozește  de la primele pagini despre o tânără a cărei primă slujbă este să îngrijească doi copii ciudat de frumoși, îngrijorător de distanți și neobișnuit de tăcuți, care trăiesc pe o proprietate izolată. Tânăra descoperă însă ceva și mai înfricoșător: cei doi copii nu sunt singuri. Ceva pe jumătate văzut în spatele ferestrelor murdare, în umbre pe jumătate risipite îi urmărește și vrea să pună stăpânire pe ei. Copiii însă nu se tem pentru că și ei tânjesc după cei ce îi urmăresc.

 

  1. Cimitirul animalelor, Stephen King – 53,94 lei

 

Aceasta este una dintre cărțile care nu pot fi citite cu lumina stinsă. Familia Creed, proaspăt mutată în Maine, pare perfectă. Cei doi copii sunt minunați, casa este superbă, până și pisica prietenoasă. Însă în pădurea ce se întinde în spatele proprietății sunt ascunse adevăruri imposibil de cuprins, așa că viața perfectă a familiei Creed se transformă într-un coșmar din care nu se mai pot trezi.

 

  1. Exorcistul, William Peter Blatty – 53,94 lei

 

O carte care nu are nevoie de nicio prezentare, fiind sursă de inspirație pentru unul dintre cele mai tulburătoare și înfricoșătoare filme create vreodată, Exorcistul este una dintre cărțile care te introduc imediat în spiritul sărbătorii de Halloween. Acest volum rămâne și azi o parabolă tulburătoare a binelui și a răului și una dintre cele mai terifiante cărți scrise vreodată.

 

  1. Dracula, Bram Stocker – 35,94 lei

 

Filmele cu vampiri sunt emblematice pentru Halloween, dar totul a început cu romanul scris în 1897. Astfel, Dracula a devenit poate cartea cu cel mai puternic impact asupra literaturii horror, un izvor de inspirație pentru autori ai genului, având o influență hotărâtoare și în cinematografie.

 

  1. Duma Key, Stephen King – 59,94 lei

 

Nu este cea mai cunoscută carte a maestrului Stephen King, însă este un volum pe care nimeni nu ar trebui să îl rateze. Duma Key spune povestea tulburătoare a unui pictor care abia și-a descoperit talentul pictând cu mâna pe care a pierdut-o într-un accident. Tablourile care se nasc în casa de la malul mării au însă o putere terifiantă care se dezvăluie treptat, cu fiecare pagină citită.

 

  1. Cronicile vampirilor – Memnoh The Devil, Anne Rice – 53,94 lei

 

Seria Cronicile Vampirilor este poate una dintre cele mai convingătoare serii ale genului, hipnotizând de-a dreptul fani din întreaga lume. Povestea scrisă de Anne Rice implică pericol, dragoste, pierdere, suspans, puterea extraordinară a simțurilor făcând din Memnoh The Devil o carte ce ar trebui să-și găsească locul pe noptieră.

 

  1. Rebecca, Daphne Du Maurier – 47,94 lei

 

Deși nu este considerat un roman aparținând genului horror, Rebecca este un thriller psihologic prin excelență cu seducătoare arome gotice. Un best-seller adevărat, Rebecca a fost vândut în aproape 3 milioane de exemplare între anii 1938-1965, fără ca tirajele să fie vreodată întrerupte, ajungând una dintre acele volume clasice, pe care oricine ar trebui să le citească.

 

  • A Head Full of Ghosts, Paul Tremblay – 47,94 lei

 

Romanul lui Paul Tremblay prezintă povestea unei familii care trăiește în suburbiile din New England. Marjorie are doar 14 ani, dar începe să dea semne de schizofrenie, spre disperarea părinților cărora medicii nu le pot da nicio speranța. Casa altădată fericită devine o casă a groazei, așa că ajutorul unui preot exorcist pare o ultimă soluție. Pentru a-și permite plata facturilor medicale, tatăl lui Marjorie acceptă ca familia să devină subiectul unui reality show, însă decizia aceasta îi va costa scump pe toți.