10.000 de spectatori au participat la Cantus Mundi Fest

  0
  53

  10.000 de spectatori au participat ieri la Cantus Mundi Fest, în Parcul Tineretului din București, cel mai mare eveniment de Ziua Europei, organizat de Primăria Capitalei și Teatrul Excelsior, având ca partener Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”. Peste 45 de coruri din Programul Național Cantus Mundi, 6 ansambluri instrumentale și peste 1500 de copii au cântat alături de artiștii cei mai îndrăgiți ai momentului: Loredana, Andra, Feli, trupele TAXI și VUNK, Nicu Alifantis & ZAN, Ducu Bertzi & Friends și Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu.

  Cantus Mundi Fest a început încă de dimineață, cu cântecele vesele ale corurilor de copii din Programul Național Cantus Mundi. Între orele 11:00 și 18:00, pe scena mică din Parcul Tineretului au cântat peste 1500 de copii de la grădinițe și școli din București și din țară. Programul dedicat Zilei Europei a fost completat de scurte recitaluri susținute de ansambluri instrumentale și formații Simfonia Mundi din capitală și din județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Covasna, Galați, Maramureș și Vrancea. În paralel, copiii și tinerii care au venit în Parcul Tineretului s-au distrat și au petrecut momente frumoase la numeroasele ateliere de creație organizate pe aleea principală. Cei mici s-au bucurat de întâlnirea cu un magician, de atelierele de desene 3D, de jocul cu baloanele de săpun, pictură pe față, modelaj de baloane, pictură ebru și pictură cu degetele, în timp ce copiii mai mari și-au pus la încercare îndemânarea cu jocul Kendama și și-au testat echilibrul pe plăcile FreeWheel. Cei care au dorit să păstreze o amintire de la Cantus Mundi Fest și-au făcut fotografii la minut la punctul foto gratuit instalat în parc.

  Cantus Mundi Fest_1

  Sărbătoarea care a marcat ziua unității europene a continuat seara cu un spectacol impresionant de muzică pop, rock și corală. Cantus Mundi Show a reunit pe scena mare din Pacul Tineretului invitați speciali, care au cântat alături de coruri de copii și tineri din Programul Național Cantus Mundi. Publicul a fredonat, alături de artiști, melodii cunoscute interpretate de Ducu Bertzi & Friends, Nicu Alifantis & ZAN, Feli, trupele TAXI și VUNK. Andra a interpretat câteva dintre cele mai cunoscute cântece ale sale, dintre care “Iubirea schimbă tot” a fost cântat alături de corurile “Augustin Bena”, “Sunetul Muzicii”, “Cor cu Dor”, “Belka Strelka” și Corul Liceului Teoretic “Gheorghe Lazăr” din Pecica. Seara a continuat cu un mini recital al Loredanei, care a încântat publicul cu melodii interpretate alături de corurile “Apulum”, “Veverițele Năzdrăvane”, “Belka Strelka” și Corul Colegiului Național “Teodor Neș” din Salonta. Evenimentul s-a încheiat cu recitalul Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, care a interpretat o suită de cântece tradiționale din repertoriul românesc. Momentul culminant al serii a fost intonarea imnului comunității europene – “Odă Bucuriei”, de Ludwig van Beethoven – împreună cu peste 900 de copii din corurile Cantus Mundi din România, care au urcat pe scenă alături de Corul Madrigal.

  Cantus Mundi Fest_2

  Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi. Obiectivul Programului este ca în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, să existe coruri în fiecare școală din România.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.