duminică, februarie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyle1 Decembrie și mini-vacanța complementară

1 Decembrie și mini-vacanța complementară

1 Decembrie şi mini-vacanţa complementară

Mai este puțin timp până atunci și nu ai idee ce să faci cu atât de mult timp liber? Am pregătit mai jos o listă cu câteva idei care sunt menite să îţi aducă un plus de energie şi vitalitate la început de decembrie. Și, bineînțeles, să te ajute să te decizi în legătură cu ce vei face în mini-vacanța aceasta.

În primul rând, trebuie să lămurim care sunt zilele libere. 30 noiembrie este o sărbătoare legală, dedicată în calendarul ortodox Sf. Andrei, ocrotitorul României. 1 Decembrie reprezintă Ziua Naţională a României.

După acestea urmează 2 decembrie, care a fost declarată oficial zi liberă. La aceste trei zile se mai adaugă și sâmbătă, 3 decembrie și duminică, 4 decembrie. În total, mini-vacanţa va avea 5 zile.

Paradele de 1 Decembrie

1 Decembrie si mini-vacanţa complementară
Parada militară de 1 decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale Bucureştiul, Alba Iulia, Timișoara, Sibiul și alte oraşe mari vor organiza evenimente impunătoare, la care îţi propun să participi. Le poţi privi fie ca pe un spectacol de excepţie, fie ca pe o oportunitate pentru a te întâlni cu prietenii.

De asemenea, le poți vedea la TV, dacă ești plecat din acele localități. Mai ai posibilitatea să le urmărești chiar pe viu, dacă te decizi să rămâi.

Cu siguranță vei rămâne cu un sentiment patriotic mai profund dacă vei alege să le vizionezi.

Târgul anual de Crăciun

1 Decembrie si mini-vacanţa complementară
Bucharest Christmas Market

Bucharest Christmas Market este evenimentul care animă pentru o lună capitala şi aduce mai aproape de noi preparatele tradiţionale de Crăciun. 1 decembrie este ziua în care va avea loc deschiderea lui oficială.

Ai grijă însă la un aspect: conform unei hotărâri date de Primărie, târgul se va ţine anul acesta în Piaţa Constituţiei, și nu la Universitate. Vei putea, totuși, să îl vizitezi fără probleme dacă te hotărăşti să rămâi în capitală de 1 Decembrie

Cu siguranță vei fi printre primii care gustă din vinul fiert şi din ciocolata de casă expuse.

Alegerea cadourilor

1 Decembrie si mini-vacanţa complementară

Știu, deja sună complicat. Alegerea cadourilor pentru cei dragi poate fi o activitate destul de stresantă, mai ales când te străduiești ca darurile să fie perfecte.

Poţi profita de mini-vacanța care urmează pentru a da o tură prin magazinele deschise şi a vedea ofertele vânzătorilor. Îţi vei putea face o idee în legătură cu ce ai putea cumpăra şi cu bugetul aproximativ de care vei avea nevoie.

  Vizitează-ți sărbătoriții din mini-vacanța de la începutul lui decembrie

1 Decembrie si mini-vacanţa complementară

Îți poți vizita Andreii și Andreele, Nicolaii și Nicoletele sau, pur și simplu, sărbătoriții din acea perioadă. Aici nu este neapărat să ai un cadou pregătit. Sigur cei dragi se vor bucura să te aibe alături în ziua lor specială.

Deși 6 decembrie cade într-o zi de marți, am decis să îi menționez şi pe cei care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Nicolae. Nu de alta, dar este mult mai uşor să petreci câteva momente alături de ei într-o zi liberă decât în timpul săptămânii.

Indiferent de ce hotărăşti să faci în mini-vacanţa aceasta, îţi urez să te distrezi la maxim, să te odihneşti cât trebuie, să uiţi de grijile cotidiene şi să petreci clipe minunate alături de cei dragi.

Surse foto: fotostefan.ro, mediafax.ro, lachicboutique.ro, bascalie.ro

Anca Argatu
Anca Argatu
Sunt o persoană ambițioasă, calculată, deschisă spre nou și dornică de a scrie și a citi materiale pe teme de interes pentru tineri. Îmi exprim ideile mult mai bine în scris decât oral, tocmai de aceea fac parte din cea mai cool redacție. Îmi place să mă plimb prin parc, să citesc, să inot și să stau la soare cu un frappe alături. Iubesc Grecia pentru plajele superbe și pentru că am sânge de grec în vene şi Bulgaria pentru pârtiile ireal de bune pentru sporturile de iarnă. Restul amănuntelor despre mine le veți afla din articolele scrise cu drag și spor.
RELATED ARTICLES

Most Popular