marți, octombrie 19, 2021
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipVintageena: „E sănătos să fii diferit și să exprimi unicitatea ființei tale!”

Vintageena: „E sănătos să fii diferit și să exprimi unicitatea ființei tale!”

În ziua de azi, să fii blogger e ceva atât de simplu încât și-a pierdut din importanță, din farmec, după părerea mea. Din acest motiv, e tare greu să mai faci diferența între bloggerii mai degrabă simpli și cei care prezintă un produs pentru care a fost plătit. Mie, personal, îmi place să urmăresc oameni diferiți, oameni care vor să inspire alți oameni la rândul lor, oameni care privesc dincolo de așa-numita „faimă” de a fi fashion blogger, care deja a devenit mainstream (no offence).  [egg id=”9″]

Caut să văd oameni faini, oameni care transmit energie pozitivă, acel je ne sais quoi sau cum vreți voi să îl numiți. Ideea e că falsitatea, o oarecare aroganță și ipocrizia s-au strecurat în acest segment de activitate. Poate că cei care au un blog de fashion nu își dau seama, dar ei au un cuvânt important de spus în rândul tinerilor, a celor care îi urmăresc, pentru că ei cumva dau tonul unor tendințe în modă. Mai mult decât atât, creează, conștient sau nu, un anumit standard de comportament, de atitudine și de viață.

Am văzut multe fete care încearcau să imite o persoană pe care o apreciază și evident a trebuit să le văd cum dau greș. Scopul unui fashion blogger ar trebui să fie, în opinia mea, acela de a insufla încredere urmăritorilor săi, să îi încurajeze să fie ei înșiși, să le ofere un punct de plecare pentru a descoperi propriul lor stil. Trebuie să fii original și liber să te exprimi așa cum simți.

De ceva vreme am început să urmăresc o tipă criminal de interesantă. Gina Vadana este fata din spatele blogului și a paginii de FACEBOOK Vintageena. De la bun început mi s-a părut că nu îi plac sclifoselile și nu se ascunde după o ținută, doar ca să atragă followers și like-uri. Am văzut o tipă care se diferenția de celelalte, prin ceva ce alții ar considera ciudat, but trust me. Weird is good. Ea este exemplul cel mai elocvent pentru asta. Îmi place faptul că îi încurajează pe ceilalți să fie ceea ce vor ei, să nu mai conteze părerea celor din jur, iar stilul pe care îl adoptă să fie al lor și nu al altcuiva. Am putea spune că ocupația ei este să fie awesome, dar o să o las pe  ea să vă povestească cam cum stă treaba. 

1. De ce ai ales numele Vintageena pentru blog? 

Vintageena este o extensie a www.hypeupyourday.wordpress.com, blogul inițial. Dacă e să-ți zic exact cum m-am autodenumit așa, e simplu. De prin vremea facultății, devenisem obsedată de thrifting. Îmi cheltuiam ultimii bănuți trimiși de mama, pe haine, deși camera de cămin, pe atunci, mi-era plină de ele. Partea pozitivă a acestui lucru a fost că, având multe piese diferite, reușeam să-mi alcătuiesc ținute și să pun accentul vintage, dar în același timp să păstrez o notă cool fiecărei ținute pe care o cream. Într-una din zile, m-am decis că merită să fac un shop unde să vând toate aceste „bunătăți” vintage adunate de-a lungul timpului altor pasionate, iar eu să fac loc altora fresh. Pusă în fața magazinului online gata de postat, trebuia ales numele. Nu m-am gândit prea mult. A venit dintr-o dată. Parcă mi-era predestinat: Vintageena Shop. Ulterior am tăiat Shop și a rămas simplu, www.vintageena.com.

vintaa

2. Ce te-a motivat să creezi un blog de fashion?

De mică mi-a plăcut să pozez. Am o mie de poze cu mine, făcute de mama, tata, bunica, frate-miu (depinde pe cine prindeam pe atunci), poze în diferite poziții și îmbrăcată în ce credeam eu că-i tare. Apropo, moda anilor 2000 era horror, orice combinație aș fi făcut. E bine că exersam, creșteam, mă dezvoltam. Când am ajuns la facultate, în urma unui proiect, trebuia să fac un blog unde să scriu despre ce îmi place mie. Nu mi-a fost greu să aleg zona de interes. Îmi amintesc că primul post pe care l-am scris a fost despre prima mea pereche de boots Dr. Martens, negri din lac, care-s preferații mei și acum, după cinci ani, iar modul în care scriam era unul timid, obiectiv, mă gândeam de o mie de ori ce să scriu.

Totul a început ca un soi de joacă, urmând ca treptat să mă iau în serios. La început eram motivată de nota aia mare și l-am făcut să fie, pe-atunci fiind ocupată cu munca în televiziune. Am făcut switch-ul de la joacă la serios, atunci când l-am cunoscut pe Alex, prietenul meu, care a început să-mi facă poze și treptat mi-am dezvoltat pasiunea pentru fotografie, styling și concepte. Iar din decembrie, 2014, am deschis oficial porțile căsuței mele virtuale www.vintageena.com.

viintageena

3. Care e rețeta datorită căreia blogul tău a prins la public?

Muncă, pasiune, evoluție. Cu cât faci un lucru mai des, cu atât îți devine mai familiar și-l faci din ce în ce mai bine. Aici vorbesc de partea tehnică, calitatea pozelor și a site-ului, așezarea în pagină sa. În ceea ce privește conținutul, încerc, printre toate posturile de outfit-uri pe care le postez, să inserez și alte subiecte, fie o rețetă sănătoasă, fie un DIY (do it yourself) post, fie noi episoade din seria proiectului #EUMASCHIMB, în urma căruia poți câștiga o schimbare completă de look, hairstyle, make-up, styling și o ședință photo. Puteți vedea aici primul episod, urmând să postăm, curând, cel de-al doilea. Este un proiect foarte tare, în care avem încredere și pe care vrem să-l creștem.

Avem nevoie de oameni creativi, oameni curajoși cărora nu le pasă de ce zice lumea și care, indiferent de job, status sau familie, se exprimă așa cum simt în adâncul suflețelului lor, fie verde, ras pe-o parte, chel, cu dread-uri sau cu părul lung până-n pământ. E sănătos să fii diferit și să exprimi individualitatea și unicitatea ființei tale.

viinta

4. Ce blogger de fashion admiri din afară? 

Instagram, încă de când a apărut și nu era folosit de multă lume, l-am găsit genial pentru partea de inspirație. E cea mai tare sursă pe care o poți avea. Mai nou mi se pare tare Pinterest. Nu urmăresc/admir pe cineva în mod special. Cert e că zi de zi, dau de persoane foarte creative și uit de ele, apar altele noi, îmi amintesc de cele vechi și tot așa. Însă, pot spune că, împreună cu un blogger din Elveția, am început un proiect #bloggersunite, în care postăm fiecare despre un blogger favorit, în speranța că din ce în ce mai mulți bloggeri se vor alătura nouă și că vom renunța pentru câteva secunde la self attention, promovând o altă persoană care se exprimă în felul ei unic prin haine.

Toată treaba asta cu fashion blogging-ul este centrată pe propria persoană, cam mult, iar genul ăsta de proiect te face să ieși din carapacea ta și să admiri munca unui alt omuleț ca și tine, care inspiră prin posturile și outfiturile lui alte persoane și tot așa. Ne ajutăm și ne promovăm între noi. Și-așa trebuie să fie în toate domeniile. Mai multă admirație, mai puțină competivitate. Mi-au venit în minte versurile lui Michael: „Heal the world/Make it a better place!”. Fiecare poate contribui la asta.

vvv

5. De ce crezi că sunt atrași oamenii în ziua de azi: de o față frumoasă sau de un stil aparte? 

Pentru că de când lumea și pământul. În termeni generali și dacă e să mă refer la masă, clar o față frumoasă va atrage de o mie de ori mai mult decât un stil aparte. Dacă o iau pe nișe, acolo unde sunt oameni care fac un lucru de-o viață, care și-au dedicat zile-ntregi să-și dezvolte potențialul, creativitatea, știu cu ce se mănâncă activitatea lor și se reinventează de fiecare dată, atunci cu siguranță ei vor căuta un stil aparte, unic, care să-i inspire. Și asta pentru că, atunci când ai un bagaj de cunoștințe și știi să faci bine ceea ce faci, nu te mai interesează o față, treci dincolo de ambalaj și cauți interiorul, care de cele mai multe ori ascunde stilul aparte de care ziceai. Și noi (eu și Alex) prin proiectele și prin tot ceea ce facem, căutăm originalitate, stiluri aparte, neconvenționale, oameni reali care dezvoltă pasiuni și care ne inspiră de la primele cuvinte pe care le rostesc.

vinta 2

6. De ce crezi că societatea ne influențează așa de mult când vine vorba de trendurile pe care ajungem să le urmăm?

Societatea este turma, iar noi suntem oile. Ai văzut că de cele mai multe ori, se întrezărește, voioasă și plină de încredere, oaia neagră, care nu e neapărat rea, ci diferită? Ei bine, eu sunt un fel de oaie neagră. Nu-mi prea pasă de trenduri. Da, normal că nu trăiesc pe vremea bunicii și că dau o notă actuală, cool ținutelor pe care le fac, dar de cele mai multe ori, merg pe feeling și nu mă interesează deloc ce trend urmez sau nu. So, keep it unique!

7. Ce ai în minte atunci când spui că o persoană are stil/clasă?

După mine, o persoană cu stil știe să-și pună în valoare calitățile fizice, să armonizeze culorile într-un mod îndrăzneț, să facă un layering, să se accesorizeze cum și cât trebuie, să exagereze, să aleagă niște shoes din aceeași poveste sau poate din cu totul altă poveste, să experimenteze, să se joace cu hainele și texturile, care nu se ține de un anumit stil (casual, elegant, romantic, etc) ci face un mix între ele. Toate acestea la pachet cu atitudinea, încrederea și amprenta unică despre care ți-am povestim mai sus, o fac să fie tare și să-mi placă. Prefer să văd o tipă cool, extrovertită cu un păr colorat asortat cu șosetele, decât o tipă office cu deux piece și pantofi stiletto.

vintagg

8. Cât timp îți ia să alegi o ținută?

Depinde de starea pe care o am. Mi se întâmplă uneori să-mi fac o ținută mega tare în doar cinci minute, ca o maestră dirijez hainele, combin culorile și-mi fac o împletitură drăguță pe față, iar alteori stau 10 ani să mă gândesc, să le-ntorc pe toate părțile, cu un mare lag în gândire (de pe vremea mirc-ului). Important e să nu mă prindă starea asta fix înainte de o întâlnire importantă sau înainte de o piesă de teatru. Oricum ar fi, cred că aș găsi mijloacele necesare să ies din ea. Și dacă nu și nu, anulez cu clasica scuză conform căreia m-a luat brusc o febră și-o tuse de zile mari, dacă alte scuze mai bune n-am haha.

 vinta

9. Care e cea mai neinspirată ținută pe care ai sesizat-o la fetele din București?

Eterna combinație de blugi cu talie joasă, o bluză mulată pe corp eventual cu un imprimeu din strasuri, adidași din bazar și o geacă din imitație de piele pentru că așa au văzut ele că se poartă. Sunt peste tot!

10. Ce calități are femeia Vintageena și cum privește ea moda?

Îmi place să mă exprim prin haine. De aceea acord atenție pieselor unice și caut cu atâta răbdare și perseverență în toate sehașurile din București, în speranța că voi găsi cele mai tari imprimeuri, modele și capodopere care nu și-au pierdut valoarea, ci, din contră, așteaptă o Vintageena care să le revigoreze și să le dea freshness-ul cuvenit. Cât despre calități, le vei descoperi pe blog.

pic

Ca un bonus, fata asta nu doar că are un stil aparte, dar mai dă din când în când și ponturi atunci când avem pofta de ceva bun și totuși nu vrem să ne îngrășăm (girls, you know what I mean). Am încercat biscuiții de casă recomandați de ea și, credeți-mă, o să fiți surprinși cât de buni pot fi. In all fairness, am fost avertizată că vor crea dependentă…. oh, what the hell, toată lumea are dreptul la un viciu, am I right?

Photo credit: Alex.

Sursă foto: arhivă personală.

Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular