miercuri, decembrie 4, 2024
Recrutare IQool
AcasăLucruri pe care trebuie sa le faci in viata – Partea a...

Lucruri pe care trebuie sa le faci in viata – Partea a doua

Cum ar fi să ne stabilim viața? Cum ar fi să ne planificăm fiecare zi din viața noastră? Vă zicem noi: nu ar fi! Nu ai putea face asta, deoarece oricât ai încerca să-ți propui ceva, nu ți-ar reuși niciodată 100%. Nu gândim negativ, însă câteodată este bine să lași cursul normal al vieții să te acapareze; la fel ca în acele clipe în care stai pe gânduri și îți spui: „Dacă aș mai avea doar câteva zile de trăit, aș face ceva memorabil”.

Continuăm partea întâi a acestui articol cu următoarele 10 puncte din cele 30 alese din bucket list-ul găsit pe bzi.ro.

Să vezi cu ochii tăi cele șapte minuni ale lumii;

Vizitarea celor șapte minuni ale lumii este un lucru de făcut în această viață! Nu degeaba sunt numite „minuni”. Toate operele monumentale ale listei sunt încă existente, bine conservate și reprezintă capodopere cu valoare estetică făcute de mâna umană. Lista actuală a acestor monumente a fost aleasă în 2007, în urma unei votări mondiale. Marele Zid Chinezesc din China, orașul Petra din Iordania, statuia lui Hristos Mântuitorul de pe muntele Corcovado (Rio de Janeiro, Brazilia), Machu Picchu (Munții Anzi, Peru), marea piramidă din Chichén Itzá (vechiul oraş maya în peninsula Yucatán, Mexic), Colosseum din Roma, Italia și Taj Mahal, mausoleul din India. Puteți citi mai multe despre acestea aici.

balonro.ro

Să zbori cu balonul cu aer cald;

O priveliște de la înălțime, total diferită față de experiența unei călătorii cu avionul. Senzația balonului cu aer cald nu poate fi decât de vis. Un mare plus este spațiul deschis, care ne oferă ocazia să ne simțim unii cu aerul, de parcă am pluti în neștiință. O astfel de experiență costă în jur de 700 de lei pentru o persoană. Echipa Smart Experience ne-a pregătit multe oferte pe care le putem vizualiza aici.

Să te aventurezi într-o călătorie pe mare;

Dacă ne tentează așa ceva, trebuie luați în considerare anumiți factori: Avem iaht/barcă? Ne permitem să plecăm? Dacă reușim totuși să ne pregătim pentru așa ceva, ar trebui să citim acest articol de pe blogul Oanei Sima. Este o experiență împărtășită cu toți cititorii și scrisă destul de detaliat. Pentru o abordare mai simplă a acestui punct, putem să plecăm într-o croazieră de o zi, de exemplu, pe mare. De obicei, găsim astfel de activități în sezonul estival, în țări precum Grecia sau Turcia. Vaporașul pleacă dimineața din port și ancorează în mai multe destinații apropiate, ca mai apoi să revină, seara, la locul de unde a plecat.

kusadasi.biz Să faci o donație în anonimat;

… bine, și să îți permiți să faci așa ceva. Însă, dacă ajungem milionari/miliardari sau câștigăm la Loto, putem atinge și acest punct. De ce să donăm ca anonimi? Putem să luăm parte la bucuria celui care a primit donația, fără ca el să știe că noi am fost. Reacția va fi una sinceră. Astfel, putem să vedem poate mai bine starea beneficiarului și părerea acestuia despre donație. Putem privi ca și cum nimic nu ne-ar viza, ca și cum nu am fi acolo, întreaga scenă.

Să-ți dai micul dejun unui om al străzii;

Acest punct seamănă foarte mult cu un act de milostenie, dacă am lua-o bisericește. Sunt familii în care se duce la extrem ideea cum că ar trebui se mulțumească cu ce au, că alții nu își permit nici măcar o felie de pâine. Acum… dacă ei nu își permit, asta înseamnă că nici noi, care ne permitem, nu ar trebui să aspirăm la ceva mai bun doar din această cauză? Nu asta ar trebui să fie gândirea! Dacă noi ne permitem, ar trebui să ajutăm, nu să tăiem anumite plăceri de pe lista noastră cu dorințe. Ajutând, simțim că facem ceva. Ajutând, și nevoiașii vor avea, dar nici noi nu ne vom mai simți vinovați că ne mâncăm iarna porția de trei căpșuni cu frișcă, pe care am plătit cât pe un abonament la sală.

Să participi la un flashmob;

… sau să simți că faci parte din ceva cu adevărat mare și important! Este un sentiment aparte. O primă cauză ar fi motivul. Un flashmob are un motiv: o reclamă, un omagiu. O altă cauză ar fi atenția de care ai parte. Dacă îți dorești mereu să fii în central atenției, atunci flashmobul este pentru tine! Plus că faci ceva ce pentru alții, este spontan și surprinzător și poți avea, astfel, parte de multă distracție.

Să petreci o zi întreagă în pat cu persoana iubită;

Câți dintre noi nu a făcut asta până acum? Chiar și neplanificat! De obicei, lucrurile neplanificate ies cel mai bine, iar o zi de vacanță, fără planuri, poate fi foarte frumos petrecută împreună cu persoana iubită. Dacă el/ea a rămas peste noapte, un mic dejun la pat deschide plăcut ziua în care vă puteți explora în întregime, atât psihic, cât și fizic. Puteți să folosiți în avantajul vostru această zi și să aflați mai multe despre partener, în cazul în care relația voastră a fost, până acum, puțin „pe fugă”.

tumblr_m00t27ii6i1r4rqoso1_500

Să mergi într-un oraș necunoscut pentru o zi întreagă și să hoinărești în singurătate;

Nu putem zice decât da! Ne trebuie portofelul, un aparat de fotografiat, o hartă și un bilet de tren. Și, chiar și fără hartă, dacă ne rătăcim, nu e problemă! Oameni se găsesc la orice pas! Pe noi ne tentează cât mai multe călătorii de genul! Ce ziceți, explorăm?

Să faci ceva cu mâinile proprii și să vinzi acel obiect;

Să simți că ești bun de ceva și că munca ta are un rezultat este înălțător. Cu atât cu cât munca ta constă într-o brățară, într-un obiect vestimentar, într-o felicitare și nu în ceva spiritual. Câteodată, chiar dacă apreciem lucrurile sentimentale, ne dăm seama că materialul are și el un rost. Până la urmă, fără trup nu am fi trăit pe această lume.

Să învingi frica de nereușită.

Mulți renunțăm după ce suntem respinși, în orice situație. Nu ar trebui să se întâmple așa. Zicala „un șut în fund este un pas înainte” este reală, deoarece un refuz ne întărește. Așa cum mușchii noștri se întăresc după o febră musculară „câștigată” în urma unui efort intens, așa și psihicul nostru devine mai puternic după o respingere, în fața noilor provocări. În fond, ne sperie doar ceea ce nu știm.

tumblr_mpgz5fPI5H1s4szydo1_500

Este foarte important să ne cunoaștem și să ne stabilim niște puncte pe care vrem să le atingem. Nu să le planificăm, ci să ni le ridicăm la rangul de provocări! În viață avem nevoie să ne provocăm și pe noi înșine!

Ne citim data viitoare cu ultimele 10 puncte!

Oare care vor fi?

Foto: off-the-path.com, balonro.ro, filmoa.com, kusadasi.biz, tumblr.com

Redactor: Ruxandra Bobleagă

RELATED ARTICLES

Most Popular