Cum să luǎm examenele grilǎ

0
9657

Multe dintre examenele pe care trebuie să le trecem sunt cele de tip grilǎ. Unii ar spune că sunt mult mai facile decât cele clasice, pentru că ai o şansă în plus. Şansa în plus vine din considerentul că, deşi nu ai învăţat mai nimic, tot ai o oportunitate de a lua examenul, bazându-te pe noroc, pe inspiraţie sau pe colegi. Aici pot fi multe elemente care să contrazică sau care să dea dreptate acestei teorii. Probabil, profesorilor le este mult mai uşor să corecteze testele/examenele grilǎ, dar depinde foarte mult şi de materia în cauză. Am dat cu toţii aceste examene, aşa că m-am gândit, din experienţă, să dau câteva sfaturi care pot să vă facă să le treceţi mai uşor.

exam funny pics for boys

  1. Mergi la ele! Sunt unii care consideră că, dacă nu au învăţat nimic, nu au de ce să se prezinte la examen. Niciodată nu se ştie care îţi este norocul. Un coleg binevoitor, o inspiraţie de moment, orice te poate ajuta.
  2. Nu lasa nicio întrebare fără să o bifezi! Fii atent ca atunci când predai lucrarea să nu fi uitat vreun răspuns, chiar dacă nu ştiai varianta corectǎ. Merită încercat.
  3. Fii atent la regulile testului pentru că ele pot fi extrem de diferite: o singură variantă corectă, două variante corecte, pot fi toate corecte sau niciuna. Aici intervine „bunăvoinţa” profesorului. Dacă cerinţa spune că trebuie să fie minimum un răspuns corect/maxim două, atunci nu e cazul să te apuci să încercuieşti trei răspunsuri.
  4. Fii atent la variantele de răspuns! Unele întrebări sunt capcană, deci uşor de rezolvat. Exemplu: Dacă regula este să bifezi un singur răspuns, iar tu ai patru variante dintre care trei fac parte din aceeaşi categorie ( ex: roşu, verde, maşina, negru ), minima logică trebuie să te călăuzească.
  5. Aplica metoda excluderii! Există întrebări prin care minimum unu, două răspunsuri se exclud prin aceeaşi logică. Exemplu: „Indicele de convergenţă este…” , iar unul dintre răspunsuri este „raportând indicele de convergenţă la total”. Niciodată nu bifa răspunsul acesta!
  6. Stai până la sfârşit în sala de examen! Chiar dacă ai terminat lucrarea şi consideri că este în regulă, nu pleca până la final. Niciodată nu se ştie cum, verificând răspunsurile, observi o greşeală sau îţi aduci aminte un răspuns.
  7. Învaţă! Cea mai sigură metodă să nu ai nevoie de variantele de mai sus este să înveţi cum trebuie.

jo

Sper ca aceste lucruri să vă ajute – în cazul în care nu le cunoşteaţi deja. Nu sunt sfaturi savante, ci mici trucuri. Cum am spus, cel mai bine este să înveţi, dar sunt şi cazuri în care, din diferite motive, nu ai reuşit să o faci. Testele grilǎ pot fi uşor de trecut cu o minimă atenţie şi concentrare. Spor la exemene în continuare!( fie că sunt grilǎ, clasice sau orale).

Sursa foto: only4funny.blogspot.com , pixgood.com